Menu
© Red Bull
Nieuws

Helmut Marko adresseert geruchten over Red Bull motorprogramma met krachtige verklaring

0 reacties | 794x gelezen
11-07-2024 10:24

ewald | Helmut Marko heeft benadrukt dat het motorprogramma van Red Bull op schema ligt, ondanks dat sommige buitenstaanders twijfelen aan de voortgang.

Bron: Formule1nieuws.nl

De voortgang van Red Bull's powertrain divisie
Red Bull's powertrain divisie, gevestigd in Milton Keynes, speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van de nieuwe motoren voor 2026. Helmut Marko heeft herhaaldelijk aangegeven dat alles volgens plan verloopt, ondanks geruchten die het tegendeel beweren. Officieel wordt Red Bull een nieuwe motorleverancier in 2026, maar dankzij de jarenlange samenwerking met Honda hebben ze een voorsprong ten opzichte van volledig nieuwe initiatieven. Toch zijn er sceptici die suggereren dat hun titelwinnende vorm kan afnemen zodra de nieuwe regelgeving van kracht wordt.

Helmut Marko ontkent problemen bij Red Bull Powertrains
Red Bull Ford Powertrains is een van de zes vermelde leveranciers voor 2026. De fabriek in Milton Keynes zal zowel Red Bull als VCARB van motoren voorzien. Elke nieuwe regelgeving roept vragen op over de impact op de gevestigde orde, vooral gezien de dominantie van de Red Bull/Honda motor sinds 2022. Met name Toto Wolff heeft geprobeerd twijfel te zaaien over de motorcapaciteiten van Red Bull zodra Honda vertrekt, maar senior adviseur Helmut Marko blijft vol vertrouwen.

"Raden wie deze geruchten verspreidt?" vroeg hij aan oe24, waarna hij een duidelijke verklaring van vijf woorden gaf: "We liggen perfect op schema." Toen hem werd gevraagd of er een plan B was voor het geval de nieuwe motor niet zou werken, zei Marko dat dat geen optie was die ze overwogen hadden. "Er is geen plan B. Onze motor moet werken of werkend gemaakt worden," verklaarde de 81-jarige. "Zoveel factoren spelen een rol, zoals de brandstof, de batterij, enzovoort. Het zal spannend zijn om te zien wie echt vooraan zal staan. Qua pk's zullen we er zeker zijn."

Meer over de nieuwe regelgeving die in 2026 wordt geïntroduceerd
De F1-regelgeving voor 2026 is officieel onthuld, inclusief een nieuw ontwerp voor de auto's van de toekomst. Er is veel speculatie over welke teams en motorleveranciers zullen domineren onder de nieuwe regels. Red Bull zal niet helemaal alleen opereren; de Amerikaanse gigant Ford zal ondersteuning bieden vanuit de Verenigde Staten. Team principal Christian Horner prees de samenwerking met Ford als "een geweldige partner."

"Ze hebben ons niets opgelegd of gedicteerd," vertelde Horner aan Sky Sports. "Ze hebben gezegd: 'hier is onze snoepwinkel - onze faciliteiten, onze middelen - hoe kunnen we jullie helpen?' Dat was enorm voordelig, vooral toen we onze faciliteiten en middelen op snelheid brachten. Het is zo'n iconisch merk in de Formule 1 om die blauwe ovaal in 2026 terug te brengen, op een Red Bull Powertrain, is echt opwindend."

Motorprogramma rooskleurig
De toekomst van Red Bull's motorprogramma ziet er rooskleurig uit, ondanks de uitdagingen en geruchten. Met de steun van Ford en de jarenlange expertise, blijft Red Bull vastberaden om hun dominante positie in de Formule 1 te behouden onder de nieuwe regelgeving van 2026. De woorden van Helmut Marko en Christian Horner tonen een sterke eenheid en vertrouwen binnen het team, wat een veelbelovende indicatie is voor hun prestaties in de komende jaren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;