Menu
© Red Bull
Nieuws

Christian Horner verklaart hoofdschudden tijdens kwalificatie Britse GP

0 reacties | 341x gelezen
09-07-2024 13:46

ewald | Christian Horner heeft zijn hoofdschudden geduid, nadat Sergio Perez zijn RB20 in de grindbak parkeerde tijdens de kwalificatie voor de Britse GP. De teambaas van Red Bull Racing benadrukte dat zijn frustratie meer gericht was op het algemeen presteren van het team dan specifiek op Perez.

Bron: Formule1nieuws.nl

Frustratie over algemene prestaties van Red Bull
Tijdens de kwalificatie voor de Britse Grand Prix verloor Perez de controle over zijn wagen in bocht Copse door de gladde omstandigheden, waardoor hij in de grindbak belandde en de rode vlaggen werden gezwaaid. Perez kwalificeerde zich als 19e, waarna Red Bull besloot om parc fermé te doorbreken en zijn RB20 van een nieuwe krachtbron te voorzien. Dit resulteerde in een start vanuit de pitstraat en een uiteindelijke 17e plaats in de race, waarmee hij zijn reeks zonder podiumplaatsen uitbreidde naar zeven races, sinds de Grand Prix van China in april.

Max Verstappen wist daarentegen van de vierde naar de tweede plaats te rijden, wat zijn negende top-drie resultaat van het kampioenschap markeerde. Perez' teleurstellende resultaat voedde opnieuw de speculaties over zijn toekomst bij Red Bull, waarbij PlanetF1.com meldt dat het team een mogelijke rijderswissel halverwege het seizoen tussen Perez en Daniel Ricciardo niet uitsluit.

Reactie van Christian Horner
Gefilmd terwijl hij zijn hoofd schudde na Perez' incident op zaterdag, verklaarde Horner dat zijn reactie meer te maken had met de collectieve prestaties van Red Bull in de kwalificatie dan met Perez individueel. "Het is natuurlijk frustrerend wanneer beide auto's niet presteren zoals verwacht," zei Horner tegen de media in Silverstone. "Het was frustrerend om Checo in Q1 te verliezen. Hij miste P1 vanwege Isack Hadjar die reed, had een degelijke P2 en we hadden verwacht dat hij rond de top zes zou eindigen. Om de auto dan in Q1 te verliezen, was erg frustrerend. Dat is waar we staan."

Verwachtingen en aanpak
De teleurstellende race van zondag resulteerde erin dat Red Bull hun voorsprong in beide kampioenschappen weliswaar vergrootte, maar dat McLaren, die derde staat in het constructeurskampioenschap, opnieuw punten op hen inliep door sterke prestaties van zowel Lando Norris als Oscar Piastri. "Ze hebben vandaag zeven punten op ons ingelopen en dat is iets waar we ons erg van bewust zijn. Om het constructeurskampioenschap te winnen, heb je beide auto's nodig die punten scoren," aldus Horner.
Wat betreft de benadering van Perez, gaf Horner aan nog geen definitieve strategie te hebben. "Elke coureur is anders," zei hij. "Sommige coureurs hebben een arm om de schouder nodig en anderen een schop onder de kont, en soms varieert dat van week tot week."

Reactie van Helmut Marko
Red Bull's motorsportadviseur Helmut Marko hield zich grotendeels op de vlakte na de Grand Prix. "Perez startte vanuit de pitstraat en we wilden dat hij de snelste ronde reed, maar dat lukte ook niet," vertelde hij aan Sky Deutschland. "Het was geen geweldig weekend."
Dit teleurstellende weekend zag Perez zakken naar de zesde plaats in het rijderskampioenschap, waar hij nu 137 punten achter Verstappen staat. Volgens rapporten bestaat er een clausule die Red Bull toestaat om hem te vervangen voor de rest van het seizoen als hij na de Grand Prix van België 100 punten achter zijn teamgenoot staat.

Toekomst van Sergio Perez bij Red Bull
Met de druk die toeneemt, wordt de toekomst van Perez steeds onzekerder. Terwijl speculaties over een rijderswissel met Ricciardo aanhouden, blijft het afwachten hoe Red Bull deze situatie zal aanpakken. Het team is vastbesloten om de constructeurskampioenschapstitel te behouden en zal strategische beslissingen moeten nemen om hun doelen te bereiken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;