Menu
© Ferrari
Nieuws

Aston Martin's geheime wapen onthuld: Ferrari's topman Enrico Cardile treedt toe tot hun F1-team!

1 reactie | 182x gelezen
09-07-2024 13:34

ewald | Aston Martin versterkt hun technische team met een belangrijke benoeming in Silverstone. De gerenommeerde Enrico Cardile, voormalig technisch directeur van Ferrari, zal toetreden als de nieuwe F1 Chief Technical Officer. Deze strategische zet benadrukt de ambities van Aston Martin om hun positie in de Formule 1 te versterken.

Bron: Formule1nieuws.nl

De overstap van Ferrari naar Aston Martin
Enrico Cardile, die jarenlang een cruciale rol speelde bij Ferrari, verlaat de Scuderia om vanaf 2025 zijn expertise bij Aston Martin in te zetten. Na een periode van gardening leave zal Cardile zijn nieuwe rol op zich nemen. Ferrari kondigde eerder deze week zijn vertrek aan, en Aston Martin bevestigt dat dit een nieuwe positie is binnen hun senior technisch team.

Uitdagingen en ambities van Cardile
Cardile heeft zijn opwinding over de nieuwe rol uitgesproken: "Ik kijk ernaar uit om bij Aston Martin Aramco aan de slag te gaan. De ambitie en het verlangen zijn duidelijk, en het is een unieke kans om deel uit te maken van deze reis. Dit is een persoonlijke en professionele uitdaging en ik kijk ernaar uit om samen met het team succes te brengen aan dit iconische merk."

Reacties binnen het team
Lawrence Stroll, de eigenaar van het team, benadrukte het belang van Cardile's komst: "Ik heet Enrico van harte welkom bij Aston Martin Aramco. We versterken ons technisch leiderschapsteam in aanloop naar de significante regelwijzigingen in 2026. Ik ben verheugd dat we wereldklasse talent blijven aantrekken. Enrico deelt mijn motivatie om succesvol te zijn in de Formule 1 en zal alle middelen tot zijn beschikking hebben om dat te realiseren."

Ook team principal Mike Krack sprak zijn enthousiasme uit: "Ik ben verheugd om Enrico te verwelkomen bij Aston Martin Aramco. Enrico heeft bijna 20 jaar ervaring bij Ferrari en zal een frisse kijk geven op onze technische strategie. Dit is een belangrijke benoeming voor het team terwijl we ons voorbereiden op de nieuwe regelgeving van 2026 – een cruciale volgende stap in onze reis."

Cardile's carrière bij Ferrari
Cardile begon zijn samenwerking met Ferrari door een aerodynamisch project te leiden en stapte in 2016 over naar het F1-team als hoofd van aerodynamische ontwikkeling. Later groeide hij door naar de rol van technisch directeur chassis en aerodynamica. Zijn uitgebreide ervaring en kennis zullen van onschatbare waarde zijn voor Aston Martin's toekomstige ontwikkelingen.

Vooruitblik op de toekomst
Met de toevoeging van Cardile, en de recente benoeming van Andy Cowell als Group CEO, is Aston Martin duidelijk bezig een formidabel team samen te stellen. Dit team zal hen helpen navigeren door de complexe en competitieve wereld van de Formule 1, vooral met het oog op de ingrijpende regelwijzigingen die in 2026 van kracht worden.

Komst Cardile significant
De komst van Enrico Cardile markeert een significant moment voor Aston Martin. Met zijn uitgebreide ervaring en bewezen track record bij Ferrari, is Aston Martin goed gepositioneerd om hun technische capaciteiten te versterken en hun ambities in de Formule 1 waar te maken. Dit strategische personeelsbeleid zal ongetwijfeld bijdragen aan hun groei en succes in de komende jaren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Zo geweldig gaat het op dit moment niet met de Ferrari, vraag me dus af of deze man echt dingen gaat verbeteren bij Aston Martin.

0 10-07-2024 16:47:17
;