Menu
© Red Bull
Nieuws

Christian Horner waarschuwt Sergio Perez: 'Onhoudbare situatie' dreigt voor Red Bull

0 reacties | 422x gelezen
08-07-2024 10:16

ewald | De recente prestaties van Sergio Perez hebben bij Red Bull tot grote bezorgdheid geleid. Teambaas Christian Horner heeft aangegeven dat de huidige vorm van Perez onhoudbaar is, aangezien de concurrenten in het constructeurskampioenschap steeds dichterbij komen.

Bron: Formule1nieuws.nl

De prestaties van Sergio Perez onder de loep
In de afgelopen races heeft Sergio Perez moeite gehad om zijn gebruikelijke vorm te vinden. Tijdens de race op Silverstone wist Perez geen punten te scoren, wat betekent dat hij in de laatste zes races slechts 15 punten heeft behaald. Dit heeft geresulteerd in een aanzienlijke verkleining van Red Bull's voorsprong in het constructeurskampioenschap tot slechts 71 punten.

Christian Horner uit bezorgdheid
Christian Horner heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de huidige prestaties van Perez. "Hij weet dat het onhoudbaar is om geen punten te scoren. We moeten punten scoren met die auto en dat weet hij," verklaarde Horner tegen de media, waaronder PlanetF1.com. "Hij kent zijn rol en zijn doel, en niemand is meer vastberaden dan Checo om zijn vorm terug te vinden."

Druk op Perez neemt toe
Perez stond onder grote druk om goed te presteren tijdens de kwalificatie, maar eindigde uiteindelijk twee ronden achter leider Lewis Hamilton en teamgenoot Max Verstappen. Hierdoor lijkt de toekomst van Perez bij het team onzekerder dan ooit. De geruchten over zijn vertrek werden verder aangewakkerd toen bekend werd dat Liam Lawson een test zou uitvoeren op Silverstone, iets wat Daniel Ricciardo vorig jaar de AlphaTauri-stoel opleverde. Horner benadrukte echter dat de test van Lawson maanden van tevoren was gepland.

Strategische gok pakt verkeerd uit
Tijdens de race nam Red Bull een gok door Perez op een harde band te laten starten. Hij maakte aanvankelijk goede vooruitgang, maar toen de regen begon, bevond hij zich op P15 of P16. Ze rolden de dobbelstenen, zoals ook Charles Leclerc deed, maar toen de regen niet doorzette, moest Perez een extra pitstop maken. "De tijd die verloren ging door op een intermediate band te rijden op een opdrogende baan kostte hem veel tijd," aldus Horner. "Er is veel om te evalueren na dit weekend."

Druk blijft toenemen
De druk op Sergio Perez blijft toenemen naarmate de concurrentie in het constructeurskampioenschap dichterbij komt. De komende races zullen cruciaal zijn voor Perez om zijn waarde voor het team te bewijzen en Red Bull's positie in het kampioenschap te behouden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;