Menu
© Red Bull
Nieuws

Christian Horner geconfronteerd met moeilijke vragen over contract Sergio Perez

0 reacties | 360x gelezen
06-07-2024 10:55

ewald | Red Bull-teambaas Christian Horner werd tijdens een interview door Martin Brundle gevraagd of hij spijt had van het verlengen van het contract van Sergio Perez. Horner omschreef de vraag als "brutally hard".

Bron: Sky F1

Deze vraag komt te midden van speculaties over een mogelijke terugkeer van Daniel Ricciardo naar het team. Perez heeft de afgelopen vijf races een teleurstellende vorm laten zien, met als hoogste finish een zevende plaats en twee uitvalbeurten. Hierdoor staat hij momenteel op de vijfde plaats in het coureursklassement, terwijl hij zich bewust is van de toenemende dreiging van Oscar Piastri en George Russell.

Speculaties over een mogelijke ruil tussen Ricciardo en Perez
Voorafgaand aan de Canadese Grand Prix zette Perez zijn handtekening onder een nieuw meerjarig contract bij Red Bull. Desondanks verschenen er geruchten in het Duitse Auto Motor und Sport dat de mogelijkheid van een Ricciardo/Perez-ruil onlangs opnieuw is overwogen. Volgens bronnen dichtbij de situatie bestaan er prestatieclausules voor beide coureurs, wat de mogelijkheid tot aanpassingen openlaat. Deze speculaties werden gevoed door de recente vormverbetering van Ricciardo bij het junior team VCARB, wat Horner naar verluidt heeft behaagd.

Horner over de recente prestaties van Perez
Horner werd door Sky F1 ondervraagd over de vorm van Perez voorafgaand aan de Britse Grand Prix. Brundle vroeg of Horner wenste dat hij het contract van Perez niet zo vroeg had verlengd. Horner antwoordde: “Dat is een bijzonder moeilijke vraag, Martin. Maar natuurlijk, op het moment dat je een coureur tekent, worden de inhoud van de overeenkomsten niet openbaar gemaakt. Het was toen absoluut logisch om Checo te tekenen, maar dit is een bedrijf waarin er druk is om te presteren. Sergio heeft een moeilijke periode gehad. Zijn eerste vijf races waren zeer competitief, de laatste vijf waren nergens. We willen de Sergio van de eerste vijf races terugzien. Hij weet dat, hij is zich daarvan bewust. Hij heeft deze week hard gewerkt in de simulator om te begrijpen waar het misgaat. Wat we constant bij hem hebben gezien, is zijn veerkracht om terug te vechten en we hopen dat snel te zien.”

Red Bull's strategie en verwachtingen voor Perez
Horner wees erop dat Perez’ recente vormdip vergelijkbaar is met zijn prestaties in 2023 na een sterk begin. Hij verklaarde dat het nieuwe contract bedoeld was om een herhaling te voorkomen. “Daarom dachten we dat het contract zou helpen,” zei Horner. “Maar ik denk dat Checo er hard aan werkt. Hij weet dat er geen verstoppen mogelijk is, vooral niet met Max Verstappen als teamgenoot. Hij wordt gemeten tegen de allerbesten en we hebben hem daar nodig om Max te ondersteunen. Er zijn nu twee McLarens, twee Ferrari’s, twee Mercedessen en we hebben dringend twee Red Bulls nodig.” Red Bull heeft een voorsprong van 64 punten op Ferrari in het constructeurskampioenschap.

Zak Brown bekritiseert gedrag van Red Bull over Verstappen radio
McLaren-CEO Zak Brown heeft Red Bull bekritiseerd voor hun “ongepaste” gedrag over de teamradio van Max Verstappen. Hij noemde de opmerkingen van Red Bull respectloos en stelde dat ze niet bijdragen aan de sportiviteit binnen de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;