Menu
© Red Bull
Nieuws

Helmut Marko biedt duidelijkheid over toekomst van Liam Lawson en Daniel Ricciardo

0 reacties | 2256x gelezen
04-07-2024 10:01

ewald | Helmut Marko, de invloedrijke adviseur van Red Bull, heeft onlangs een cruciale update gegeven over de toekomstplannen van het team met Liam Lawson, temidden van groeiende speculaties over de toekomst van Daniel Ricciardo. Marko heeft bevestigd dat het team Lawson een racezitje voor het F1-seizoen 2025 zal aanbieden, wat de druk op Ricciardo verder opvoert.

Bron: Formule1nieuws.nl

De prestaties van Daniel Ricciardo onder de loep
Daniel Ricciardo, die recent zijn 35e verjaardag vierde, worstelt met zijn toekomst in de Formule 1 na teleurstellende resultaten sinds zijn terugkeer op de grid. Sinds zijn comeback met RB (voorheen AlphaTauri) vorig jaar, heeft hij slechts drie keer punten gescoord in 18 races. Dit resultaat heeft zijn positie binnen het team verzwakt, vooral nu Red Bull overweegt om Liam Lawson te promoten.

Liam Lawson's indrukwekkende prestaties en contractclausule
Liam Lawson, die vorig jaar inviel voor de geblesseerde Ricciardo, maakte indruk tijdens zijn vijf races. Een clausule in zijn contract stelt Lawson in staat om Red Bull te verlaten als hij niet wordt gepromoveerd naar een permanent zitje voor het F1-seizoen 2025. Deze clausule zet extra druk op het team om een beslissing te nemen, vooral na de recente contractverlengingen van Sergio Perez en Yuki Tsunoda.

De druk op Ricciardo neemt toe
Met de bevestiging van nieuwe deals voor Perez en Tsunoda, blijft Ricciardo's zitje het enige onzekere element binnen de twee Red Bull-teams voor het volgende seizoen. Helmut Marko heeft publiekelijk verklaard dat het team op zoek moet naar een plek voor Lawson, vooral vanwege de wensen van de aandeelhouders om terug te keren naar hun oorsprong als een opleidingsploeg voor jonge coureurs.

Christian Horner's standpunt en de invloed van Audi
Christian Horner, teambaas van Red Bull, heeft gereageerd op de geruchten rondom Lawson en Ricciardo. Hij benadrukt dat Ricciardo's prestaties de doorslaggevende factor zullen zijn voor zijn toekomst. De interesse van Audi in zowel Tsunoda als Lawson heeft de druk op Red Bull verhoogd om snel beslissingen te nemen, waarbij Horner beweert dat het team niet gehaast is, maar wel voorbereid moet zijn op snelle acties.

De race tegen de tijd voor Daniel Ricciardo
Tijdens de Oostenrijkse Grand Prix verklaarde Ricciardo dat hij geen ultimatum van Red Bull heeft ontvangen, maar hij is zich bewust van de noodzaak om zijn prestaties te verbeteren. Ondanks de steun van Horner en teambaas Laurent Mekies, begrijpt Ricciardo dat consistente slechte prestaties zijn positie in gevaar kunnen brengen.

Een onzekere toekomst voor Ricciardo
Met de deadline voor Lawson's promotieoptie die in september afloopt, en de druk vanuit verschillende hoeken, bevindt Ricciardo zich in een precaire situatie. Zijn toekomst binnen Red Bull hangt af van zijn vermogen om zijn prestaties te verbeteren en te voldoen aan de hoge verwachtingen van het team.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;