Menu
© Mercedes
Nieuws

Toto Wolff doet gewaagde voorspelling: Lewis Hamilton wint nog een race voor vertrek naar Ferrari!

0 reacties | 355x gelezen
03-07-2024 09:11

ewald | Toto Wolff is ervan overtuigd dat Lewis Hamilton minstens één overwinning zal behalen bij Mercedes voordat hij aan het einde van 2024 naar Ferrari vertrekt. Hoewel Hamilton sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 geen race meer heeft gewonnen, is Wolff vastbesloten om hem nog een overwinning te bezorgen voordat hij zijn afscheid neemt bij Mercedes. Wolff heeft vertrouwen in Hamilton's capaciteiten en voorspelt dat hij dit jaar nog een race zal winnen.

Bron: Formule1nieuws.nl

De uitdagingen van Lewis Hamilton in Oostenrijk
Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk eindigde Hamilton op de vierde plaats, terwijl teamgenoot George Russell de overwinning behaalde na een incident tussen Max Verstappen en Lando Norris. Dit was de eerste overwinning voor Mercedes sinds de Grand Prix van Sao Paulo in 2022 en maakte hen het vierde team dat dit seizoen een race won. Hamilton had echter een moeilijke race, gekenmerkt door schade aan de vloer van zijn auto, waardoor hij per ronde een kwart van een seconde verloor, en een tijdstraf van vijf seconden voor het overschrijden van de witte lijn bij het binnenkomen van de pit.

Toto Wolff: doorzetten in moeilijke tijden
Wolff gelooft dat Hamilton simpelweg door een reeks van pech gaat en dat hij hier sterker uit zal komen voordat hij naar Ferrari vertrekt. Hij voorspelt zelfs dat Hamilton dit seizoen nog een race kan winnen. "Hij zit in een moeilijke periode. En als coureur kan het mentaal verwoestend zijn als je het gevoel hebt dat je niet je beste prestaties kunt leveren," vertelde Wolff aan Ted Kravitz van Sky F1 na de race in Oostenrijk. "Ik zag hem nu, hij moet hier doorheen. Dit is geen situatie waarin hij plotseling vergeten is hoe hij moet rijden, integendeel."

Een hechte band tussen Wolff en Hamilton
Hamilton beëindigt zijn samenwerking met Mercedes aan het einde van 2024, na meer dan tien jaar bij het team en het creëren van de meest succesvolle coureur/team samenwerking in de geschiedenis van de sport. Wolff en Hamilton werken sinds 2013 nauw samen en hebben een professionele en persoonlijke relatie opgebouwd. Toen Hamilton een kortlopend contract tekende, was het duidelijk dat een ander team hem zou kunnen inlijven. Ondanks dat Ferrari hem verleidde, bleef er geen spanning tussen Hamilton en Mercedes.

De toekomst van Hamilton bij Ferrari
Hamilton's overstap naar Ferrari werd aangekondigd zonder enige tijd voor Wolff om hierop te reageren. "Wat pijnlijk was, was dat ik geen tijd had om te reageren. Het was in principe dezelfde dag dat ik erachter kwam en de publieke aankondiging plaatsvond," aldus Wolff. Hij begreep echter de motivatie achter Hamilton's beslissing, gezien de huidige prestaties van Mercedes en de aantrekkingskracht van Ferrari.

Hamilton's laatste jaar bij Mercedes
Het laatste jaar van Hamilton bij Mercedes belooft een spannende tijd te worden. Met de belofte van Wolff om hem nog een overwinning te bezorgen en de vooruitzichten op een nieuw avontuur bij Ferrari, is het duidelijk dat de komende maanden cruciaal zullen zijn voor Hamilton's carrière. Wolff blijft vertrouwen houden in de capaciteiten van Hamilton en hun hechte relatie, wat een positieve noot toevoegt aan deze periode van verandering.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;