Menu
© Red Bull
Nieuws

Sergio Perez: 'ik ben hier niet zomaar' - druk bij Red Bull neemt toe

0 reacties | 391x gelezen
28-06-2024 14:49

ewald | Sergio Perez heeft onlangs een nieuw contract getekend bij Red Bull, maar nu ligt de druk op hem om punten te gaan scoren. De Mexicaanse coureur is vastbesloten om zijn waarde te bewijzen en benadrukt dat hij niet "zomaar" aanwezig is in het team.

Bron: Formule1nieuws.nl

Een nieuw contract, maar dezelfde uitdagingen
Perez heeft onlangs een contractverlenging van twee jaar gekregen van Red Bull. Toch komt dit op een moment waarop hij te maken heeft met een vormcrisis. In drie opeenvolgende kwalificatiesessies wist hij niet door te dringen tot Q3. Ondanks een solide prestatie in Spanje, waarbij hij zijn RB20 in de top tien kwalificeerde, leidde een gridstraf ertoe dat hij vanaf P11 moest starten. Hij eindigde uiteindelijk als achtste, ruim een minuut achter racewinnaar Max Verstappen.

Druk vanuit het team en de concurrentie
Verstappen heeft dit seizoen al zeven overwinningen behaald, terwijl Perez vier podiumplekken heeft veroverd, maar geen enkele overwinning. Dit heeft geleid tot een achterstand van 108 punten in het coureursklassement. De moeilijkheden van Perez hebben Red Bull blootgesteld aan aanvallen van rivaliserende teams, met Lando Norris die in drie van de laatste vier races als tweede eindigde en Ferrari die de overwinning pakte in Monaco. Teamchef Christian Horner benadrukte dat Red Bull "Perez nodig heeft om grote punten binnen te halen."

Prestatiedruk en vooruitgang
Toen Perez werd gevraagd of de druk om een nieuw contract te bemachtigen nu was ingeruild voor de druk om punten te scoren, antwoordde hij: "Ik denk niet dat het iets verandert. We zitten in de Formule 1 en we weten allemaal dat we ons best moeten doen. Dat is uiteindelijk waarvoor we hier zijn. Ik ben hier niet zomaar. We willen allemaal ons best doen en grote dingen bereiken."
Perez gaf ook toe dat het nieuwe contract "één zorg minder" is, en voegde eraan toe: "Het gaat nu allemaal om prestaties. Het gaat om week na week, de juiste analyse maken met het team en de juiste vooruitgang boeken met het team. Dat is de sleutel."

De strijd met mclaren en kleine marges
Hoewel Perez vorig seizoen als tweede eindigde achter Verstappen, lijkt de strijd dit jaar te gaan tussen Lando Norris en Charles Leclerc. Norris eindigde in Spanje als tweede en heeft McLaren daarmee stevig op de tweede plek gezet. Perez werd gevraagd naar de prestaties van McLaren en of de MCL38 de 'snellere' auto is. "Ik denk dat McLaren de meest solide auto is geweest in de afgelopen races, op verschillende circuits waren ze het meest competitief. Maar het gaat om kleine marges," zei hij.

Licht aan het einde van de tunnel
Perez heeft dit jaar nog niet beter gekwalificeerd dan zijn teamgenoot en heeft een gemiddelde achterstand van 0.609 seconden. Toch ziet hij licht aan het einde van de tunnel. "In Barcelona begrepen we veel van de problemen waar we mee te maken hadden," legde hij uit. "En aan het einde vonden we heel verschillende problemen in de kwalificatie en in de race in vergelijking met de rest van het weekend. Gezien de kleine marges kan een paar tienden je leven dramatisch veranderen."

Het blijft een uitdagend seizoen voor Sergio Perez, maar de Mexicaanse coureur blijft vastberaden om zijn prestaties te verbeteren en zijn team te ondersteunen in de strijd om het kampioenschap.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;