Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen ontsnapt aan straf na onderzoek voorafgaand aan Oostenrijkse Grand Prix

0 reacties | 488x gelezen
28-06-2024 11:30

ewald | Max Verstappen's Oostenrijkse weekend begon met een vertraagde start, doordat de coureur te laat was voor de FIA-persconferentie nadat zijn vlucht vertraging had opgelopen.

Bron: Formule1nieuws.nl

Vertraging door vluchtproblemen
Het weekend van Max Verstappen voor de Oostenrijkse Grand Prix begon met een hobbelige start. De regerend Wereldkampioen moest zich haasten om op tijd te zijn voor de persconferentie van de coureurs, nadat zijn vlucht was vertraagd. Verstappen was één van de vijf coureurs die waren uitgekozen voor de persconferentie, samen met Charles Leclerc, Logan Sargeant, Zhou Guanyu en Yuki Tsunoda. Terwijl de andere coureurs al op de bank zaten, was er geen teken van Verstappen. De vertraging was te wijten aan problemen met zijn privévliegtuig, dat ook Nico Hülkenberg vervoerde.

Geen straf ondanks overtreding
Verstappen kwam uiteindelijk 15 minuten te laat aan op de persconferentie, maar ontving geen straf omdat Red Bull de FIA vooraf had geïnformeerd over de transportproblemen. Onderzoek naar een mogelijke overtreding van Artikel 19.1 a) van de FIA Formula One Sporting Regulations leidde tot de conclusie dat er geen straf moest worden opgelegd. “De stewards ontvingen een rapport van de Mediacommissaris dat de coureur van auto 1 (Max Verstappen) te laat was voor de persconferentie op donderdag,” aldus het rapport. “De Mediacommissaris meldde dat de coureur transportproblemen had op weg naar het circuit, maar het team had de FIA van tevoren geïnformeerd. De stewards concluderen dat de coureur en het team onder de gegeven omstandigheden alle redelijke maatregelen hebben genomen en daarom wordt geen straf opgelegd ondanks dat de regels technisch gezien zijn overtreden.”

Voorbereiding op de race
Verstappen gaat dit weekend de Oostenrijkse Grand Prix in met de hoop zijn achtste overwinning van dit seizoen te behalen. In Spanje moest hij hard werken voor zijn overwinning, waarbij hij werd uitgedaagd door de McLaren van Lando Norris. "Ik denk dat McLaren op dit moment erg solide is," zei de regerend Wereldkampioen. "Ze zijn goed overal, op elk circuit, min of meer. En ook in Barcelona waren ze erg goed met hun banden. Ze konden meer druk uitoefenen zonder veel degradatie aan het einde van de stints."

Concurrentie en technische uitdagingen
Verstappen erkende dat er gebieden zijn waarin Red Bull zich moet verbeteren, vooral met betrekking tot de kerbs en hobbels bij lage snelheid. "Dit zijn dingen die we beter moeten begrijpen, ook voor volgend jaar," voegde hij toe. Dit seizoen blijft Verstappen een dominante kracht, maar de concurrentie wordt steeds sterker met teams die continu updates doorvoeren om hun prestaties te verbeteren.

Focus op de overwinning
Max Verstappen’s vermogen om problemen te overwinnen en zich te blijven concentreren op de race benadrukt zijn status als één van de topcoureurs in de Formule 1. Ondanks de uitdagingen blijft hij gefocust op het behalen van overwinningen en het verdedigen van zijn titel. De Oostenrijkse Grand Prix belooft een spannend evenement te worden, met Verstappen die vastbesloten is om zijn dominantie voort te zetten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;