Menu
© Alpine
Nieuws

Pierre Gasly verlengt contract met Alpine: een blik op de toekomst

0 reacties | 315x gelezen
27-06-2024 11:17

ewald | Pierre Gasly heeft zijn toekomst veiliggesteld bij Alpine door een meerjarig contract te ondertekenen met het team uit Enstone. Deze zet markeert een belangrijke stap in de strategie van Alpine om terug te keren naar de top van de Formule 1. Gasly, die in 2023 bij Alpine kwam, heeft besloten zijn samenwerking met het Renault-fabrieksteam voort te zetten in de hoop om samen met het team vooruitgang te boeken.

Bron: Formule1nieuws.nl

Gasly's overgang naar Alpine en de impact op het team
Pierre Gasly maakte de overstap van het Red Bull-programma naar Alpine aan het begin van het seizoen 2023, ter vervanging van Fernando Alonso die naar Aston Martin vertrok. Zijn komst betekende ook de samenwerking met Esteban Ocon, waarmee een volledig Franse line-up werd gevormd. Sindsdien heeft Gasly het team geholpen met het ontwikkelen en verbeteren van de prestaties op het circuit. Ondanks een moeilijk seizoen, waarin de A524 een stroeve start kende, blijft Gasly toegewijd aan het project en ziet hij potentieel in het team.

Een blik op de prestaties en uitdagingen
Gasly's prestaties bij Alpine waren gemengd. Hij behaalde een indrukwekkende derde plaats tijdens de chaotische regenachtige Grand Prix van Nederland vorig jaar, na te zijn gestart vanaf de 12e positie. Dit podium was een hoogtepunt in zijn carrière bij Alpine, ondanks de uitdagingen die het team dit seizoen heeft ondervonden. Gasly omschreef de Grand Prix van Spanje als “de beste race van het jaar voor ons als team”, wat hoop geeft voor toekomstige races.

De toekomst van Alpine en de nieuwe teamgenoot
Met de bevestiging van Gasly's contractverlenging blijft er speculatie over zijn toekomstige teamgenoot. Teambaas Bruno Famin heeft aangegeven dat er binnenkort een aankondiging zal volgen over wie de nieuwe teamgenoot van Gasly zal zijn na het vertrek van Esteban Ocon aan het einde van het seizoen 2024. Deze beslissing is cruciaal voor de toekomstplannen van Alpine, aangezien zij hun focus leggen op het verbeteren van de huidige prestaties en het nastreven van hogere ambities voor de komende seizoenen.

Uitspraken van Pierre Gasly en Bruno Famin
Pierre Gasly uitte zijn tevredenheid over de contractverlenging: “Ik voel me erg thuis bij dit geweldige team. Ik geniet ervan om een echt onderdeel te zijn van zowel het Formule 1-project als de bredere visie van Alpine Cars. Hoewel het seizoen tot nu toe uitdagend is geweest, blijf ik trouw aan het project en ga ik nergens heen. Ik ben blij met de veranderingen, het harde werk en de richting die het team inslaat.”

Bruno Famin, de teambaas van Alpine, voegde toe: “De verlenging van Pierre’s contract met het team is zeer bevredigend. Hij is een coureur met enorme ervaring in de Formule 1 en blijft veel potentieel tonen op de baan. Voor Alpine als merk is hij een geweldige ambassadeur en we kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten. We hebben hoge ambities dit seizoen en zullen onvermoeibaar werken om die te bereiken.”

Conclusie: een positieve stap voorwaarts
De verlenging van Pierre Gasly's contract met Alpine is een positieve stap voor zowel de coureur als het team. Het onderstreept hun wederzijdse toewijding aan succes en vooruitgang in de Formule 1. Met ambitieuze plannen en de focus op het verbeteren van de prestaties, kijkt Alpine optimistisch naar de toekomst.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;