Menu
© Pirelli
Nieuws

Aston Martin versterkt team met belangrijke aanwinst van Ferrari

0 reacties | 302x gelezen
24-06-2024 23:21

ewald | Volgens Italiaanse media heeft Ferrari mogelijk haar technisch directeur, Enrico Cardile, verloren aan Aston Martin.

Bron: Formule1nieuws.nl

De 49-jarige Enrico Cardile zou volgens Italiaanse media op weg zijn naar Silverstone om zich aan te sluiten bij Aston Martin voordat het jaar voorbij is. Het gerespecteerde Italiaanse publicatie Formu1a.uno meldt dat Cardile later dit jaar zal vertrekken naar Aston Martin, waarbij Ferrari de vrijgekomen positie zal invullen met Loic Serra. Serra zal naar verluidt de ontwikkeling van het Ferrari-chassis overnemen en de inspanningen van het team leiden richting de nieuwe regels die in 2026 van kracht worden. Serra begint zijn werkzaamheden in Maranello op 1 oktober.

Cardile's indrukwekkende carrière bij Ferrari
Enrico Cardile maakt al bijna twintig jaar deel uit van Ferrari. Hij trad in 2005 toe tot het team om te werken aan raceversies van GT-auto's, waarbij hij bijdroeg aan winnende ontwerpen in de Daytona 24 Hours, Le Mans en meerdere WEC-titels. In 2016 sloot hij zich aan bij het F1-programma van Ferrari als hoofd aerodynamica-ontwikkeling, en in 2017 werd hij projectmanager voertuigen. Zijn snelle opmars binnen het team leidde ertoe dat hij in 2019 werd benoemd tot hoofd aero en voertuigprojectmanager. Ruim een jaar later werd hij benoemd tot hoofd van de afdeling prestatieontwikkeling, waar hij toezicht hield op het chassis van de Ferrari F1 vanaf 2021. In 2023 werd hij benoemd tot technisch directeur chassis en aerodynamica, waarbij hij verantwoordelijk was voor de huidige SF-24.

Reacties op de overstap van Cardile
Een woordvoerder van Aston Martin vertelde aan PlanetF1.com: "Het Aston Martin Aramco F1 team is een zeer aantrekkelijk project met de visie van Lawrence Stroll, een ultramodern nieuw technologiecampus en spannende samenwerkingen met Aramco en Honda. Veel vooraanstaande individuen uit alle gebieden van het team worden aan het project gelinkt, maar we hebben momenteel niets aan te kondigen."

Scuderia Ferrari werd ook benaderd voor commentaar, waarop zij verklaarden dat Cardile nog steeds deel uitmaakt van hun organisatie.

Toekomstige ontwikkelingen en speculaties
De speculaties rond Cardile komen op een moment dat Aston Martin ook sterk wordt gelinkt aan Adrian Newey. PlanetF1.com begrijpt dat er serieuze gesprekken zijn gevoerd tussen beide partijen, waaronder een bezoek van Newey aan de fabriek. Newey wordt ook nauw in verband gebracht met Ferrari, terwijl teams wedijveren om de diensten van deze beroemde autodesigner. Newey's huidige contract met Red Bull loopt halverwege 2025 af, wat hem een vrije agent maakt als hij ervoor kiest zijn F1-carrière voort te zetten na het overwegen van een sabbatical.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;