Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes sluit Max Verstappen uit als opvolger van Lewis Hamilton

1 reactie | 518x gelezen
24-06-2024 11:44

ewald | Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft bevestigd dat er geen gesprekken plaatsvinden met Max Verstappen over een mogelijke overstap naar het team. Wolff benadrukt dat de focus van Mercedes momenteel volledig ligt op het verbeteren van hun wagen, en niet op het zoeken naar een nieuwe coureur. Ondanks eerdere speculaties en de vermeende interesse van Wolff in Verstappen, heeft de Oostenrijkse teambaas recent duidelijk gemaakt dat de prioriteit van Mercedes bij hun huidige coureurs en wagenontwikkeling ligt.

Bron: Formule1nieuws.nl

De zoektocht naar een vervanger voor Hamilton
Hoewel Mercedes nog steeds op zoek is naar een mogelijke vervanger voor Lewis Hamilton, lijkt Verstappen geen optie meer te zijn. Volgens recente rapporten is de shortlist van Mercedes teruggebracht tot twee coureurs: de drievoudig wereldkampioen Verstappen en de Mercedes-juniorcoureur Kimi Antonelli. Met Verstappen die onder contract staat bij Red Bull en herhaaldelijk heeft aangegeven niet van plan te zijn om van team te veranderen, lijkt Wolff zijn pogingen om de Nederlander naar Brackley te halen te hebben gestaakt.

Wolff: 'we moeten onszelf verbeteren’
Na de Grand Prix van Spanje werd Wolff gevraagd of Mercedes in gesprek was met Verstappen. Zijn antwoord was duidelijk: "Nee, er zijn geen gesprekken gaande op dit moment omdat we eerst naar onszelf moeten kijken en de wagen moeten verbeteren." En dat is precies wat Mercedes de laatste tijd heeft gedaan. George Russell behaalde het eerste podium van het team tijdens de Grand Prix van Canada, en Lewis Hamilton volgde met een tweede podium in Spanje.

De verbeteringen van Mercedes
Wolff ontwijkt de vraag of de recente verbeteringen van Mercedes te laat komen om Verstappen naar Brackley te lokken. Hij benadrukt dat het belangrijkste voor het team is om samen met hun huidige coureurs, Hamilton en Russell, beter te worden. "We moeten blijven verbeteren en naar onszelf kijken. Het belangrijkste is dat we als team met onze coureurs, Lewis en George, beter worden en hopelijk onze capaciteit om op het podium te staan consolideren. Op een bepaald moment moeten we in staat zijn om races op eigen kracht te winnen. En als je een goede wagen hebt, willen goede coureurs vanzelf komen."

Kimi Antonelli: de toekomstige ster?
Met Verstappen uit de race om Hamilton op te volgen, beweert een Duits rapport dat Kimi Antonelli niet alleen de favoriet is om de Mercedes-zitplaats over te nemen, maar dat er zelfs al een deal zou zijn gesloten. Volgens RTL is het een voldongen feit. Wolff ontkende dit echter resoluut en zei dat er nog geen definitieve beslissing is genomen. "We willen deze beslissing zo lang mogelijk uitstellen omdat je nooit weet wat er kan gebeuren," aldus Wolff.

Reactie van Christian Horner
Een persoon die niet al te veel waarde hecht aan Wolff's uitspraken is Christian Horner, de huidige teambaas van Verstappen. Horner is vanaf het begin van de geruchten stellig geweest dat Verstappen nergens heen gaat. Dit standpunt herhaalde hij in Spanje. "Ik weet heel duidelijk waar Max volgend jaar zal zijn, namelijk hier," zei Horner. Toen hij werd gevraagd naar Wolff's uitspraken, reageerde hij gevat: "Zei hij dat er geen gesprekken waren? Dus ze praten, maar praten eigenlijk niet!"

Kimi Antonelli als mogelijke opvolger
Het lijkt erop dat Mercedes voorlopig geen nieuwe coureur zal aantrekken en zich zal blijven richten op het verbeteren van hun huidige wagen en prestaties. Met Hamilton en Russell die beide recentelijk podiumplaatsen hebben behaald, is de toekomst van Mercedes wellicht rooskleuriger dan voorheen gedacht. Ondertussen blijft de speculatie over Kimi Antonelli als mogelijke opvolger van Hamilton doorgaan, terwijl Verstappen stevig op zijn plaats blijft bij Red Bull.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

bvonk
Moderator

Max kan anders heel goed aangegeven wat een wagen nodig heeft om met de top mee te vechten. Zou dus vreemd zijn om hem ook met zijn talent niet te overwegen.

Max sluit dus denk ik eerder Mercedes uit als opvolger van Red Bull.

0 24-06-2024 21:25:01
;