Menu
© Pirelli
Nieuws

Charles Leclerc onthult de ware toedracht achter het incident met Lando Norris in de Spaanse vrije training!

0 reacties | 499x gelezen
22-06-2024 18:54

ewald | Tijdens de derde vrije training van de Grand Prix van Spanje ontstond er een controverse toen Charles Leclerc en Lando Norris elkaar raakten. Leclerc ontkende echter dat hij opzettelijk tegen Norris aanreed en legde uit dat het een misverstand was.

Bron: Formule1Nieuws.nl

De incidentanalyse van Charles Leclerc
In een verhitte sessie kwam Leclerc op de baan in aanraking met Norris, wat leidde tot speculaties over opzet. Leclerc legde echter uit dat hij geen kwaad in de zin had. “Lando kwam de pitlane uit en ik zat achter hem in een snelle ronde. Toen hij zijn ronde afbrak, deed ik dat ook. Ik remde om naast hem te komen, maar ik misrekende me. Ik wilde de auto's achter me niet hinderen en keek in mijn spiegels, waardoor we botsten. Het was een misverstand, niets meer,” aldus de Monegask.

De reactie van de stewards en startpositie
Leclerc kreeg slechts een reprimande van de stewards, wat betekent dat hij vanaf P5 zal starten in Barcelona. Toen hem gevraagd werd of hij uit frustratie handelde, antwoordde Leclerc: “Je bent altijd gefrustreerd als zoiets gebeurt, maar je wilt nooit raken. Zeker niet in FP3, want je wilt de auto niet beschadigen vlak voor de kwalificatie.”

De technische uitdagingen van Ferrari
Leclerc gaf toe dat het team verder van de top af stond dan verwacht. “Ik heb het erg moeilijk gehad tot aan FP3,” zei hij. “FP2 was extreem moeilijk voor me, in FP1 moesten we oude en nieuwe onderdelen vergelijken. Vandaag hebben we veel aan de auto veranderd en voelde ik me meteen beter, maar de snelheid is er gewoon niet.”

Vooruitblik op de race
Ondanks de moeilijkheden blijft Leclerc optimistisch over de race. “Ik ben tevreden met de vooruitgang en het gevoel dat ik had van gisteren tot vandaag, wat in de race zal helpen. Maar ik ben teleurgesteld over het tempo in de kwalificatie, want we zijn verder weg dan verwacht.”

Beslissing stewards
Het incident tussen Leclerc en Norris tijdens de derde vrije training van de Spaanse GP heeft de gemoederen flink beziggehouden. Leclerc’s uitleg en de beslissing van de stewards zorgen ervoor dat hij vanaf P5 start, met een kans om zich te bewijzen in de race.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;