Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton roept op tot einde aan 'negativiteit' na beweringen over vriendjespolitiek jegens George Russell

0 reacties | 258x gelezen
21-06-2024 10:23

ewald | Lewis Hamilton, zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1, heeft opgeroepen tot een einde aan de negativiteit en de beschuldigingen van vriendjespolitiek jegens zijn teamgenoot George Russell. Hamilton, die aan het einde van het seizoen 2024 Mercedes verlaat voor Ferrari, benadrukt het belang van steun en positiviteit binnen de F1-gemeenschap.

Bron: Formule1Nieuws.nl

George Russell onder vuur op sociale media
Russell, die momenteel een sterkere start van het seizoen heeft dan Hamilton, ziet zich geconfronteerd met misbruik op sociale media. Met een 8-1 voorsprong in de kwalificatieduels en 69 punten tegenover Hamilton's 55, heeft Russell ook Mercedes' eerste podiumplaats van het seizoen behaald in Canada. Ondanks zijn prestaties, ontvangt hij negatieve reacties van enkele Hamilton-fans, die ontevreden zijn over de prestaties van hun favoriet.

Hamilton roept op tot steun
Voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje, werd Hamilton gevraagd naar de negatieve reacties richting Russell. Hoewel hij zich hier niet van bewust was, benadrukte hij het belang van een positieve benadering. "We hebben altijd als een sterk team samengewerkt en hard gewerkt," aldus Hamilton. "Emoties kunnen hoog oplopen, maar we hebben steun nodig, geen negativiteit."

Gelijkheid binnen het team
Hamilton wees op de consistentie en inzet van Russell, en benadrukte dat er altijd ruimte is voor verbetering binnen het team door middel van communicatie. "George doet elk weekend zijn uiterste best en levert prestaties voor het team. Hij kan nergens op worden afgerekend. We moeten allemaal hard werken om op een hoog niveau te eindigen en dat zijn we verplicht aan onze langdurige samenwerking."

Reactie van George Russell
Russell zelf bevestigde de woorden van Hamilton en sprak over de tweesnijdende aard van sociale media. "Sociale media kunnen leuk en informatief zijn, maar helaas is negativiteit onvermijdelijk voor iedereen in de publieke belangstelling," zei Russell. "Het is belangrijk om de steun van de fans te voelen, in plaats van negativiteit te ontvangen."


Met de Spaanse Grand Prix in het vooruitzicht, kijkt Mercedes naar een nieuwe test op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Na een prestatieverbetering in Canada, waar Russell dichtbij zijn tweede F1-overwinning kwam, verwacht het team een duidelijker beeld te krijgen van hun vooruitgang. "Na enkele uitdagende circuits is het goed om terug te keren naar meer conventionele banen zoals Barcelona," zei Russell. "We zullen zien of we de verwachte vooruitgang hebben geboekt."

Constructeurskampioenschap 2024
Mercedes staat momenteel vierde in het constructeurskampioenschap met 88 punten, achter McLaren. De komende races zullen cruciaal zijn om te bepalen of ze de kloof kunnen dichten en hun positie kunnen verbeteren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;