Menu
© Haas F1
Nieuws

Oliver Bearman ontkracht geruchten over F1 2025 Haas-zitje

0 reacties | 383x gelezen
20-06-2024 14:02

ewald | Oliver Bearman, het jonge talent van de Ferrari Driver Academy, heeft de geruchten dat hij in 2025 een stoeltje bij Haas zou hebben verworpen. Terwijl hij zich voorbereidt op zijn FP1-sessie in Spanje, benadrukt hij dat er geen sprake is van een "done deal".

Bron: Formule1Nieuws.nl

Vooruitblik op de Spaanse Grand Prix
Bearman, die eerder indruk maakte tijdens zijn F1-debuut in Saoedi-Arabië, zal dit seizoen meerdere FP1-sessies rijden voor het Ferrari-klantenteam Haas. Ondanks zijn veelbelovende optredens, blijft Bearman nuchter en waarschuwt hij voor ongezonde speculaties over zijn toekomst.

In een interview voorafgaand aan de Spaanse Grand Prix gaf Bearman aan dat de geruchten over een contract met Haas ongegrond zijn. "Dit zijn allemaal geruchten en speculaties zonder enige basis," verklaarde hij. "Ik probeer me te focussen op mijn prestaties en blijf weg van speculaties omdat het ongezond is."

Geen duidelijk tijdsbestek
Gevraagd naar zijn plannen voor volgend jaar, gaf Bearman aan geen vastomlijnde tijdsperiode te hebben. "Mijn doel is om als coureur goed te blijven presteren," aldus Bearman. "Ik was tevreden met mijn FP1 in Imola en wil dat voortzetten. Maar er is geen specifieke tijdlijn."

Bearman, die in 2024 meerdere FP1-sessies zal rijden, werd wederom geconfronteerd met vragen over de vermeende zekerheid van zijn stoeltje bij Haas. "Of de aannames juist of onjuist zijn, weet ik niet," antwoordde hij. "Natuurlijk is dat mijn doel, maar er zijn persoonlijke verbeterpunten die ik wil aanpakken en dat komt met ervaring."

Verbeterpunten en doelen
Bearman werd gevraagd om zijn verbeterpunten toe te lichten, waarbij hij aangaf dat vooral kwalificaties op zachte banden een aandachtspunt zijn. "Ik kom meestal snel op snelheid, dat is een van mijn sterke punten," zei Bearman. "Maar tijdens een kwalificatiesimulatie op zachte banden is de stap groot. Het circuit verandert veel, de grip is hoger en de brandstoflading is lager. Dat maximale haal ik er nog niet uit."

Bearman benadrukte dat hij zich geen zorgen maakt over deze aspecten. "Het is iets dat met ervaring komt en ik ben er niet bezorgd over. Ik heb het gewoon geïdentificeerd als iets waar ik aan kan werken."

Toekomst van Haas in 2025
Haas heeft in ieder geval een vacature voor 2025, met Nico Hulkenberg die al bevestigd is voor een overstap naar Sauber. Dit biedt ruimte voor nieuw talent, maar Bearman wil geen overhaaste conclusies trekken.

De Spaanse Grand Prix belooft opnieuw een spannend weekend te worden met diverse vraagstukken: de toekomst van Carlos Sainz, de nieuwste upgrades van Ferrari en de opmars van Mercedes. Bearman zal alles op alles zetten om zijn vaardigheden verder te verfijnen en zijn doelen te bereiken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;