Menu
© Alpine
Nieuws

Red Bull en Alpine auto's onderworpen aan 'uitgebreide inspecties' van de FIA

0 reacties | 2107x gelezen
20-06-2024 10:47

ewald | RB en Alpine zijn recentelijk onderworpen aan aanvullende inspecties door de FIA met betrekking tot on-board software en hebben beide de groene vlag gekregen.

Bron: Formule1Nieuws.nl

Uitgebreide FIA-controles op RB en Alpine
Tijdens het raceweekend van de Grand Prix van Canada zijn de auto's van Red Bull en Alpine gekozen voor diepgaande inspecties die verder gingen dan de gebruikelijke controles. De FIA selecteert periodiek willekeurig auto's voor meer gedetailleerde inspecties, en dit keer vielen de RB van Yuki Tsunoda en de Alpine van Esteban Ocon onder de loep.

Red Bull en Alpine slagen voor extra FIA-controles
De FIA verklaarde dat de "on-board software" het onderwerp was van hun laatste controles en bevestigde dat zowel de Red Bull VCARB01 als de Alpine A524 met vlag en wimpel slaagden.

Details van de inspectie
Het rapport van de stewards begon met: "Na de race werden de auto's met nummers 31 en 22 gekozen voor meer uitgebreide inspecties." Tijdens deze inspecties werd de on-board software in detail onderzocht. De volgende controles werden uitgevoerd:
• De verbinding van de auto met de FIA via de jump battery volgens TR Artikel 8.5.1.
• De geüploade softwareprogramma's van de ECU kwamen overeen met de ingediende homologatiebestanden.
• Alle door elk team ingediende bestanden met betrekking tot de elektronica sectie van TD 010F werden gecontroleerd tegen de versies op de auto:

• CAN-configuraties.
• FIA DTV, inclusief whitelist parameters en FIA vaste parameters.
• Bestuurdersinstellingen (willekeurige selectie gecontroleerd van elke auto).
• Racegegevens geleverd door het team vergeleken met de door de FIA gedownloade gegevens.

Conformiteit met de 2024 Formula One Technical Regulations
Alle controles bleken in overeenstemming te zijn met de 2024 Formula One Technical Regulations. Zowel Alpine als Red Bull hadden puntenwinnende resultaten tijdens de Grand Prix van Canada, waarbij Alpine hun eerste dubbele puntenfinish van het F1 2024-seizoen behaalde met Pierre Gasly op P9 en Ocon op P10.

Alpine's interne strijd
De volgorde van de Alpine-auto's frustreerde Ocon, die suggereerde dat hij de "teamspeler" was geweest door een verzoek te accepteren om Gasly voorbij te laten om een aanval op Red Bull's Daniel Ricciardo te proberen. Echter, het team deed volgens Ocon niet hun deel. Alpine legde later uit dat Haas' Nico Hulkenberg, die dichtbij in P11 reed, hen een veilige opening ontzegde om de eerdere positiewisseling ongedaan te maken.

Ricciardo's beste resultaat van het seizoen
Ricciardo's P8-finish vertegenwoordigde zijn eerste top 10 resultaat van het seizoen, wat een belangrijke prestatie was voor het team.

Naleving reglementen
De FIA-controles op de on-board software van RB en Alpine bevestigen het naleven van de strikte technische reglementen van de Formule 1. Dit is een cruciaal aspect in de voortdurende inspanningen om de sport eerlijk en transparant te houden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;