Menu
© Pirelli
Nieuws

Zak Brown onthult: Is McLaren klaar om Red Bull te verslaan in F1 2024?

0 reacties | 337x gelezen
19-06-2024 07:13

ewald | Zak Brown heeft een openhartige beoordeling gegeven van waar McLaren staat, nu het team ernaar streeft de kloof met Max Verstappen's Red Bull te dichten in F1 2024.

Bron: Formule1Nieuws.nl

Red Bull's dominantie en McLaren's jacht op de titel
Zak Brown heeft gesuggereerd dat McLaren nog niet klaar is om Red Bull uit te dagen voor het Wereldkampioenschap F1 2024. Hij erkent dat een “compleet pakket” vereist is om consequent te winnen in de Formule 1. Red Bull heeft zich gevestigd als de dominante kracht in de moderne F1, met Max Verstappen die 50 van de laatste 75 races won op weg naar drie opeenvolgende Wereldkampioenschappen.

McLaren 'klopt aan de deur' in de poging om Red Bull in 2024 te achterhalen
Na het F1 2024-seizoen te zijn begonnen met vier overwinningen – waaronder drie één-twee finishes voor Verstappen en teamgenoot Sergio Perez – uit de eerste vijf races, leek Red Bull de afgelopen weken steeds kwetsbaarder te worden. Verstappen heeft slechts twee van de laatste vier races gewonnen, waarbij McLaren's Lando Norris en Ferrari's Charles Leclerc respectievelijk in Miami en Monaco triomfeerden. De prestaties van Red Bull in Monaco, waar de regerend Wereldkampioen slechts zesde werd en Perez in Q1 uitviel, deden Verstappen’s vader Jos verklaren dat de “periode van dominantie ten einde is gekomen.”

Hoe McLaren en Ferrari-upgrades F1 2024 tot leven brachten
Verstappen maakte echter een einde aan de speculaties over een titelstrijd in 2024 met Ferrari en McLaren door de laatste race in Canada te winnen, waardoor zijn voorsprong op Leclerc in het rijdersklassement werd uitgebreid tot 56 punten. McLaren is regelmatig de meest consistente bedreiging voor Red Bull sinds een reeks upgrades het team halverwege F1 2023 weer in de strijd bracht, met Norris en teamgenoot Oscar Piastri die samen zes podiumplaatsen hebben behaald – waaronder de overwinning van Norris in de Grand Prix van Miami – tot nu toe dit jaar.

Zak Brown's eerlijke beoordeling van McLaren's vooruitzichten
Brown heeft echter toegegeven dat het team nog verschillende stappen moet zetten om het gat met Red Bull te overbruggen voordat McLaren vol vertrouwen de strijd om de titel kan aangaan. Hij vertelde theScore: "Als je kijkt naar Red Bull in de afgelopen jaren en Mercedes daarvoor, zijn het doorgaans de teams die het kampioenschap winnen, die het beste zijn in alles, niet in de meeste dingen. Als je kijkt naar Red Bull in de afgelopen jaren, hebben ze de snelste auto gehad. Ze hadden de minste bandenslijtage. Ze hadden de beste pitstops. Ze hadden het complete pakket om regelmatig te winnen."

De sterke en zwakke punten van McLaren
Brown vervolgde: "Ik denk dat we twee geweldige coureurs hebben. We hebben duidelijk een zeer snelle raceauto. We hebben zeer goede pitstops, maar er is ruimte voor verbetering. Onze betrouwbaarheid is veel sterker geworden. We kloppen aan de deur. Het gaat erom overal een beetje beter te worden." Brown's opmerkingen komen nadat Verstappen in Monaco waarschuwde dat Red Bull “zeer gevaarlijk” en “zeer moeilijk” te verslaan zal zijn in een titelstrijd vanwege hun recente ervaring aan de top van het veld.

De ervaring van Red Bull maakt het verschil
Verstappen vertelde de media, waaronder PlanetF1.com: "Aan de top staan voor een aantal jaren en als team, de manier waarop we opereren, ik denk dat dat een verschil kan maken voor teams die dat proberen na te jagen. We proberen altijd rustig en beheerst te blijven, we weten dat teams ons de afgelopen races hebben ingehaald of verslagen, dus natuurlijk willen we ook proberen te verbeteren. Maar ik denk dat met de ervaring die we de afgelopen jaren hebben opgedaan, het ons een zeer moeilijk team maakt om te verslaan in een kampioenschapsstrijd, omdat we niet veel fouten maken."

Vooruitgang McLaren
McLaren heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt, maar staat nog steeds voor de uitdaging om het volledige pakket te leveren dat nodig is om Red Bull te verslaan. Terwijl Red Bull zijn dominantie probeert voort te zetten, blijft McLaren streven naar die kleine verbeteringen die hen uiteindelijk in staat zullen stellen de strijd om het wereldkampioenschap aan te gaan.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;