Menu
© Pirelli
Nieuws

George Russell reflecteert op moeilijke periode bij Mercedes: “Enorme vooruitgang geboekt

0 reacties | 254x gelezen
15-06-2024 11:39

ewald | George Russell heeft een uitdagende periode doorgemaakt sinds hij bij Mercedes kwam. De veranderingen in de regelgeving en de daaropvolgende prestatiedip van het team hebben geleid tot uitgebreide kritiek. Ondanks de moeilijkheden is Russell optimistisch over de vooruitgang die Mercedes heeft geboekt en kijkt hij hoopvol naar de toekomst.

Bron: Formule1Nieuws.nl

Toezicht en uitdagingen bij Mercedes
De introductie van de ground effect-regels in 2022 markeerde het einde van Mercedes' dominantie, die acht opeenvolgende constructeurskampioenschappen omvatte. Russell erkent dat deze nieuwe fase gepaard ging met aanzienlijke uitdagingen en kritiek. "Als ik eerlijk ben, denk ik dat er in de afgelopen drie jaar veel kritiek is geweest op het team," vertelde Russell aan de media voorafgaand aan de Grand Prix van Canada.

Volgens Russell hebben alle teams, behalve Red Bull, vergelijkbare uitdagingen gekend. Ferrari was in 2022 duidelijk voor op Mercedes, viel terug in 2023, en ligt nu net voor, maar vecht nog steeds niet voor het kampioenschap. McLaren heeft ook moeilijke jaren gekend, maar is nu terug aan de top.

Vooruitgang en hoop op een gelijk speelveld
Russell benadrukt dat de vooruitgang bij Mercedes zichtbaar is, maar dat dit tijd kost. "Ik denk dat we vooruitgang boeken, maar het gebeurt nooit van de ene op de andere dag. We zagen tijdens de dominantie van Mercedes dat de teams achter ons, zoals Ferrari en Red Bull, nooit zomaar konden versnellen."
Russell hoopt dat de nieuwe regels in 2026 zorgen voor meer gelijkheid op de baan, zodat alle coureurs gelijke kansen krijgen om hun vaardigheden te tonen en te strijden op het circuit. "Ik hoop dat 2026 minder variabel is, want als coureurs wil je allemaal een gelijke kans om je capaciteiten te laten zien en te strijden op de baan."

Het einde van de “zig-zags” bij Mercedes
Mercedes-teambaas Toto Wolff beschreef de voortdurende veranderingen binnen het team als "zig-zaggen", wat leidde tot valse hoop. Na de doorbraak tijdens de Grand Prix van Canada, is de focus nu gericht op de Spaanse Grand Prix. Russell merkt op dat de “zig-zags” bij Mercedes de afgelopen jaren zijn afgenomen, wat een teken is van meer stabiliteit en inzicht in het team.

“Die zig-zags zijn in de loop der jaren misschien minder geworden,” zegt Russell. “Toen we de auto in 2022 voor het eerst kregen, maakten we waarschijnlijk een grote verandering, realiseerden we ons dat we het verkeerd hadden, en gingen we in een grote verandering in de andere richting. Het filtert nu langzaam naar meer incrementele veranderingen. We erkennen dat kleine veranderingen grote prestaties kunnen brengen.”

Concurrentie en de toekomst van Mercedes
De competitie binnen de Formule 1 blijft hevig en elk team probeert continu vooruitgang te boeken. Mercedes staat momenteel op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap, met 88 punten achterstand op McLaren. Ondanks de uitdagingen blijft Russell optimistisch over de toekomst van het team.
"Iedereen gaat vooruit. En dat is het indrukwekkende aan de Formule 1. Laten we hopen dat dat zo blijft, want het zou geweldig zijn als er in de toekomst vier teams aan de voorkant strijden," aldus Russell.

Mercedes vastbesloten
George Russell blijft vastberaden en positief ondanks de uitdagingen waarmee Mercedes de afgelopen jaren te maken heeft gehad. Met een focus op incrementele verbeteringen en hoop op een gelijker speelveld in de toekomst, is het duidelijk dat Mercedes vastbesloten is om weer aan de top te komen. De komende jaren zullen cruciaal zijn voor het team om hun positie in de Formule 1 te versterken en weer te strijden voor kampioenschappen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;