Menu
© Haas F1
Nieuws

Guenther Steiner onder vuur na kritiek op Mick Schumacher

0 reacties | 391x gelezen
15-06-2024 11:12

ewald | De recente uitspraken van Guenther Steiner over Mick Schumacher hebben geleid tot felle reacties van prominente figuren in de Formule 1, waaronder Ralf Schumacher en Timo Glock. Terwijl het Haas-team duidelijke verbeteringen laat zien, wordt Steiners staat van dienst als teambaas steeds meer in twijfel getrokken.

Bron: F1-Insider

Ralf Schumacher en Timo Glock bekritiseren Steiner's leiderschap
Ralf Schumacher, de oom van Mick Schumacher, en voormalig F1-coureur Timo Glock hebben harde woorden gesproken over Guenther Steiner. Zij bekritiseren zijn voortdurende aanvallen op Mick Schumacher en wijzen op de verbeterde prestaties van Haas sinds het vertrek van Steiner. Ralf Schumacher stelde in een interview met F1-Insider.com dat Steiner mogelijk probeert te voorkomen dat Mick terugkeert naar de Formule 1. "Wat zou er gebeuren als Mick goed presteert bij een mogelijke terugkeer naar de Formule 1? Dan zou Steiner niet in een goed daglicht staan," aldus Ralf.

Verbeteringen bij haas na Steiner's vertrek
Sinds het vertrek van Steiner en de aanstelling van Ayao Komatsu als teambaas, heeft Haas aanzienlijke vooruitgang geboekt. Dit heeft geleid tot speculaties over de invloed van Steiner's leiderschap op het team. Timo Glock benadrukte dat het huidige succes van Haas een teken is dat er mogelijk betere beslissingen zijn genomen zonder Steiner. Hij voegde eraan toe dat Steiner beter zou moeten nadenken over zijn kritiek op Mick Schumacher en zich zou moeten concentreren op zijn eigen prestaties.

Steiner's kritiek op Mick Schumacher
Guenther Steiner heeft zich meerdere keren kritisch uitgelaten over Mick Schumacher, onder andere door Alpine te adviseren de jonge coureur niet als vervanger van Esteban Ocon aan te nemen. Deze uitspraken hebben geleid tot frustratie bij zowel Ralf Schumacher als Mick zelf. Ralf beschreef Steiner's opmerkingen als "zinloze steken onder water" en gaf aan dat hij niet langer bereid is samen te werken met de Italiaanse teambaas voor RTL.

De toekomst van Mick Schumacher
Ondanks de kritiek van Steiner blijven veel insiders geloven in het potentieel van Mick Schumacher. Timo Glock benadrukte dat Mick met de juiste ondersteuning en omgeving een waardevolle aanwinst voor een Formule 1-team kan zijn. Volgens Glock heeft Mick bewezen dat hij snel is en over de nodige ervaring beschikt om succesvol te zijn in de koningsklasse van de autosport.

Komst Mick blijft onduidelijk
De controverse rondom Guenther Steiner en Mick Schumacher werpt een schaduw over de recente successen van Haas. Terwijl Steiner zijn kritiek voortzet, blijven Ralf Schumacher en Timo Glock achter Mick staan, waarbij zij wijzen op de verbeteringen bij Haas sinds Steiner's vertrek. De toekomst van Mick Schumacher in de Formule 1 blijft onduidelijk, maar zijn supporters blijven geloven in zijn potentieel.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;