Menu
© Pirelli
Nieuws

Ontdek hoe onzichtbare updates de Mercedes W15 transformeerden tot een podiumkandidaat in de F1 2024!

0 reacties | 355x gelezen
14-06-2024 08:56

ewald | In de afgelopen weken heeft Toto Wolff onthuld dat er meer is veranderd aan de Mercedes W15 dan alleen de voorvleugel, wat het team heeft geholpen vooruitgang te boeken in recente F1 2024-races. Tijdens de Grand Prix van Canada behaalde Mercedes hun beste gecombineerde resultaat van het seizoen, met George Russell op het podium en Lewis Hamilton kort daarachter.

Bron: Sky F1

Nieuwe onderdelen voor Mercedes: zichtbare en onzichtbare verbeteringen
Na de introductie van een nieuwe voorvleugel in Monaco, waren beide Mercedes-auto’s uitgerust met dit onderdeel tijdens de Canadese Grand Prix, samen met enkele kleine updates aan de auto. Wolff legde uit dat de upgrades op de auto elk op hun eigen manier hebben bijgedragen aan de prestaties. Terwijl een lijst met mechanische updates voor elk team tijdens raceweekenden beschikbaar wordt gesteld aan de media, zei Wolff dat wat er onder de W15 is veranderd ook een factor is geweest in het dichterbij brengen van het team bij hun vooraanstaande rivalen.

Kleine verbeteringen met groot effect
“Als je een zeer zichtbaar onderdeel zoals de carrosserie of voorvleugel brengt, is dat meestal het gespreksonderwerp over wat de prestaties heeft veranderd,” zei Wolff. “De waarheid is dat we de afgelopen drie races zoveel nieuwe onderdelen hebben gebracht, zichtbaar en onzichtbaar voor het oog, die milliseconden aan extra prestaties hebben bijgedragen – en ik denk dat dit is waar die marginale winst dan dat positieve effect heeft. En dat was gewoon een enorme inspanning van de fabriek, dus ik denk dat het wiel nu echt in beweging is gekomen.”

Wat te verwachten van toekomstige FIA-regelwijzigingen voor F1 2026?
Wanneer hem werd gevraagd hoeveel de recente upgrades het team hebben opgeleverd, bleef Wolff vaag maar bevestigde wel dat er meer upgrades zullen komen voor de volgende ronde, de Spaanse Grand Prix in Barcelona. “Ik kan het je niet vertellen,” antwoordde Wolff op de vraag over de recente winst van Mercedes. “Soms, wanneer dingen goed werken en goed op elkaar inwerken, wordt de algehele doorstroming efficiënter, kun je de rijhoogte optimaliseren en is het beetje bij beetje.”

Constante verbetering in plaats van een ‘zilveren kogel’
“We hebben ontdekt dat we meer prestaties hebben toegevoegd. Dus weer een stap in Barcelona en hopelijk zien we het op de stopwatch. Er is geen sprake van een ‘zilveren bullet’ in de Formule 1, en daarom was het een constant gevecht om te begrijpen wat er mis was. Ik weet dat iedereen moe werd van dit antwoord, maar je kunt de prestaties van de auto niet achteraf analyseren en zeggen: ‘We kijken naar een Red Bull en dit is hoe we willen dat onze auto eruitziet.’”

Problemen oplossen en doorzetten
“Je moet echt door de problemen heen werken, en het leek niet te correleren tussen de tunnel en de baan en de auto was moeilijk te besturen. De rit was niet goed, we hadden weer last van stuiteren of bottoming, en toen hadden we een duidelijke indicatie van wat we misten in de puzzel. We hebben het stuk erin gezet en ik denk dat het nu goed gaat.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;