Menu
© Sauber
Nieuws

Valtteri Bottas geeft update over F1-toekomst: Villeneuve speculeert over volgende stap

0 reacties | 336x gelezen
14-06-2024 08:46

ewald | Valtteri Bottas heeft aangegeven dat hij niet bereid is te wachten op een beslissing over zijn F1-toekomst, aangezien hij actief op zoek is naar een manier om op de grid te blijven in 2025. Terwijl Bottas in verband wordt gebracht met mogelijke verhuizingen weg van Sauber voordat het team overgaat naar Audi, heeft 1997-wereldkampioen Jacques Villeneuve zijn mening gegeven dat de Fin mogelijk een kans maakt om Lewis Hamilton te vervangen bij Mercedes volgend seizoen.

Bron: Formule1Nieuws.nl

Valtteri Bottas: ‘Ik kan niet eeuwig wachten’ op F1-toekomstbeslissing
Villeneuve verklaarde tegenover Sky F1 in Canada dat hij het gevoel heeft dat Bottas zou kunnen terugkeren naar het team waarmee hij eerder vijf seizoenen doorbracht, terwijl teambaas Toto Wolff de jonge Andrea Kimi Antonelli voorbereidt op een toekomst in de Formule 1. "Ik denk dat Bottas naar Mercedes gaat," zei hij. "Ze willen een coureur voor één jaar. Dus wie nemen ze? Ze nemen een coureur die een contract van een jaar accepteert, het team kent, ervaring heeft en de stoel voorbereidt voor Antonelli."

We begrijpen dat er nog geen beslissing is genomen over de coureursopstelling van Mercedes voor F1 2025, hoewel Wolff heeft erkend dat de tiener en Formule 2-rookie Antonelli uiteindelijk een rol zal spelen in de toekomst van het team.

Bottas zoekt zekerheid in F1
Bottas, die momenteel in het laatste jaar van zijn contract bij Sauber zit, streeft ernaar zijn plaats in de Formule 1 veilig te stellen na het einde van het seizoen. Het team heeft al Nico Hülkenberg vastgelegd voor een meerjarig contract voor de overgang naar Audi in F1 2026, maar de andere stoel blijft beschikbaar. Met de fabrikant die afwacht op de rijdermarkt, verklaarde de tienvoudig Grand Prix-winnaar dat hij zich die luxe niet kan permitteren, ook al blijft het een optie om te blijven.

Hoe vormt de F1-rijdersmarkt 2025 zich?
"Ik heb het gevoel dat ze op dit moment waarschijnlijk veel verandering in het team willen," vertelde Bottas aan verslaggevers in Canada over de huidige situatie bij Sauber, voor wanneer ze overgaan naar Audi. "Hetzelfde geldt voor de rijderopstelling. Zo lees ik de situatie, maar ze zijn bereid lang te wachten - maar ik kan niet eeuwig wachten. Dus dit team is zeker nog een optie, maar ik denk niet dat ik de tijd heb om te lang te wachten. Daarom wil ik dingen versnellen."

De komende weken zijn cruciaal
Hoewel Bottas kalm blijft over zijn vooruitzichten voor volgend jaar, gaf hij aan dat de komende weken "interessant" zouden moeten zijn voor hem. "Ik ben ervan overtuigd dat ik een stoel krijg," zei Bottas. "Maar in deze sport is niets bevestigd, dus het is nooit 100 procent zeker totdat je hebt getekend. Maar zoals ik de situatie op dit moment zie, maak ik me geen zorgen. Maar het zou zeker een interessante week of twee moeten worden."

Een spannend vooruitzicht
Bottas merkte op dat, hoewel de situatie onzeker is, er een zekere opwinding is over de onbekenden. "Er zou iets nieuws en spannends op komst kunnen zijn. Dat is best leuk. Maar ik moet gewoon met de situatie leven."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;