Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton wijst naar problemen met bandenwarmers in kwalificatie Canadese Grand Prix

2 reacties | 413x gelezen
12-06-2024 07:43

ewald | Lewis Hamilton verklaarde dat te koude banden hem hinderden tijdens de kwalificatie voor de Canadese Grand Prix en wees daarbij naar de bandenwarmers.

Bron: Formule1Nieuws.nl

Mercedes presteert goed, maar kwalificatieproblemen blijven
De Mercedes W15 excelleerde op het Circuit Gilles Villeneuve, waarbij Hamilton de laatste trainingssessie met gemak afsloot en daarmee het momentum meenam naar de kwalificatie. Het was echter teamgenoot George Russell die pole position veroverde, terwijl Hamilton genoegen moest nemen met de zevende startpositie. Hamilton was zichtbaar teleurgesteld en benadrukte dat de bandenwarmers van Mercedes zijn banden consequent onder de optimale temperatuur hielden.

Problemen met bandenwarmers kosten Hamilton prestaties
De wisselende natte en droge omstandigheden op de racedag in Canada zorgden ervoor dat Hamilton op een gegeven moment meedeed in de strijd om de overwinning. Uiteindelijk eindigde hij echter op de vierde plaats, na een late strijd met Russell om de laatste podiumplaats. De kwalificatieproblemen bleken cruciaal, met Hamilton die uitlegde dat de bandenwarmers zijn banden niet op de juiste temperatuur konden krijgen.

Hamilton reflecteert op slechte prestaties
Na een teleurstellende raceweekend reflecteerde Hamilton op zijn prestaties en noemde hij deze een van zijn slechtste races tot nu toe. Hij benadrukte de noodzaak om zijn "hoofd goed te krijgen" om zijn resultaten te verbeteren, vooral nu Mercedes een belangrijke stap vooruit heeft gezet in Canada. Hamilton prees het werk van het team en gaf aan dat er nog meer upgrades in aantocht zijn.

Mercedes richt zich op verdere verbeteringen
Mercedes staat momenteel op de vierde plaats in het constructeurskampioenschap, met een achterstand van 88 punten op McLaren. Ondanks de teleurstelling blijft het team gefocust op verdere verbeteringen en zijn ze vastberaden om beter te presteren in de komende races.

Vooruitzichten voor de rest van het seizoen
Met nieuwe upgrades in het vooruitzicht en een vastberaden Hamilton, lijkt Mercedes klaar voor een spannend tweede deel van het seizoen. Het team blijft werken aan het optimaliseren van de prestaties van de W15 en hoopt terug te keren naar het podium in de komende races.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

arts3
Silver Member

Bandenwarmers worden volgens Pirelli bij intermidiates niet meer gebruikt.

1 12-06-2024 11:05:46
Jan1947
Silver Member

Onjuist. Pirelli heeft regenbanden ontwikkeld die zonder bandenwarmers gebruikt kunnen worden. De teams hebben dit voor de Full Wets geaccepteerd, Echter, voor de inters hebben ze nog te weinig ervaring opgedaan om goedkeuring aan het gebruik zonder bandenwarmers te geven. Er moet eerst nog meer getest worden. Met name de beheersing van de bandenspanning bij de inters is nog een aandachtspunt.
Dus in Montreal werden voor de inters wel degelijk bandenwarmers gebruikt.

12-06-2024 21:30:13
;