Menu
© Pirelli
Nieuws

Toekomstplannen onthuld: Mercedes kiest voor jong talent, Carlos Sainz buiten spel gezet!

0 reacties | 494x gelezen
12-06-2024 07:13

ewald | Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft bevestigd dat het team zich wil "heruitvinden" voor de toekomst, een visie waar Carlos Sainz niet in past.

Bron: Formule1Nieuws.nl

Mercedes' toekomstplannen zonder Carlos Sainz
In een recente verklaring heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff aangegeven dat het team zich wil heruitvinden en dat Carlos Sainz geen deel uitmaakt van deze plannen. Dit komt naar voren nu zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton in 2025 naar Ferrari vertrekt, waardoor Mercedes op zoek moet naar een nieuwe teamgenoot voor George Russell. De stoel die Hamilton bij Ferrari zal innemen, wordt momenteel bezet door Carlos Sainz, wat speculatie deed ontstaan dat Sainz naar Mercedes zou kunnen verhuizen als Hamilton's vervanger.

Kimi Antonelli: de toekomst van Mercedes
Wolff heeft echter duidelijk gemaakt dat junior coureur Kimi Antonelli de beoogde toekomst van het team is. In een interview met Sky Sports Deutschland zei Wolff dat Antonelli "onze toekomst is", een boodschap die hij ook aan Sainz heeft doorgegeven. Tijdens een gesprek met Sky F1 benadrukte Wolff nogmaals dat Mercedes een plan heeft om zichzelf te "heruitvinden" en dat Antonelli een belangrijke rol speelt in dit plan.

Toto Wolff prijst Carlos Sainz
Hoewel Sainz niet in de toekomstplannen van Mercedes past, heeft Wolff hem geprezen voor zijn prestaties. "Carlos verdient een topzitje. Hij heeft fantastisch werk geleverd," aldus Wolff. "Maar voor ons hebben we nu een route gekozen om onszelf op een bepaalde manier opnieuw uit te vinden. Kimi Antonelli speelt daar zeker een rol in. We hebben nog geen beslissing genomen voor volgend jaar, maar we wilden Carlos ook niet laten wachten, omdat hij zelf beslissingen moet nemen en dat is gewoon eerlijk. Maar hij doet het super goed."

De opstelling van de F1-grid voor 2025
De Formule 1-grid voor 2025 begint zich steeds meer te vormen. Met Hamilton's overstap naar Ferrari en Mercedes' focus op Antonelli, blijven er voor Sainz opties over bij Williams en Sauber, dat in 2026 Audi zal worden. Williams heeft openlijk hun wens uitgesproken om Sainz aan te trekken, waarbij teambaas James Vowles hem als hun "nummer één doelwit" bestempelde.

Williams' interesse in Sainz
James Vowles, teambaas van Williams, bevestigde dat Carlos Sainz hun nummer één doelwit is. "Carlos is een racewinnende coureur die vorig jaar, tegen alle verwachtingen in, Max Verstappen versloeg in Singapore met een briljante rit en dat was niet de eerste keer. Hij is intelligent in zijn benadering, logisch, en ongelooflijk snel. Wat hij dit jaar in Shanghai deed, klinkt misschien negatief, maar dat is het niet. Tijdens de kwalificatie crashte hij, en we hebben dat allemaal wel eens meegemaakt.
Het is een indrukwekkende atleet die zichzelf kan resetten, weer naar buiten gaat en dan zijn teamgenoot verslaat in die omstandigheden. Dat toont aan hoe sterk hij is als coureur. Elk team op de grid zou geluk hebben met iemand als Carlos naast zich."

Sainz' comeback na operatie
Carlos Sainz behaalde een opmerkelijke derde F1-overwinning in zijn carrière tijdens de Australische Grand Prix van 2024, na zijn terugkeer van een blindedarmoperatie. Deze prestatie onderstreept zijn vermogen om snel terug te keren naar de top van de sport, ondanks fysieke tegenslagen.

Jong talent
Het wordt duidelijk dat Mercedes zich voorbereidt op een nieuwe fase, waarbij jong talent zoals Kimi Antonelli centraal staat. Terwijl Carlos Sainz een waardevolle coureur blijft, zullen zijn toekomstmogelijkheden waarschijnlijk liggen bij teams zoals Williams en Sauber. De dynamiek van de Formule 1-grid blijft evolueren, en het belooft een spannende periode te worden in aanloop naar het seizoen 2025.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;