Menu
© Pirelli
Nieuws

Frustraties van Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van Canada blootgelegd

0 reacties | 311x gelezen
11-06-2024 11:41

ewald | De Grand Prix van Canada 2024 werd gekenmerkt door een tumultueus weekend voor Charles Leclerc, waarin zijn teleurstelling en frustratie overduidelijk naar voren kwamen via zijn teamradio. Wat begon met hoge verwachtingen na zijn recente overwinning in Monaco, eindigde in een pijnlijke opgave van zijn Ferrari SF-24.

Bron: Formule1nieuws.nl

Moeizame kwalificatie en race vol problemen
Het weekend begon al moeizaam voor Leclerc, die er niet in slaagde de kwalificatie te voltooien in Q2. Dit was een voorbode voor de race, waarin hij vanaf de start te kampen had met een motorprobleem. Hierdoor verloor hij kostbare seconden op de rechte stukken, wat hem uiteindelijk duur kwam te staan. Leclerc gaf aan dat hij soms wel 1,5 seconden per ronde verloor, wat zijn kansen op een goede klassering aanzienlijk verkleinde.

Foutieve bandenkeuze vergroot de frustratie
Als de problemen met de motor nog niet genoeg waren, zorgde een strategische fout voor extra frustratie. Zijn race-ingenieur Bryan Bozzi gaf het bevel om over te schakelen op slicks, ondanks naderende regen. Dit besluit bleek al snel een vergissing te zijn. Leclerc klaagde via de radio: “For f*** sake, it’s raining too much. I’m losing like 10 seconds a lap.” De foutieve bandenkeuze kostte hem nog meer tijd en maakte een slechte situatie alleen maar erger.

Opgeven als enige optie
Uiteindelijk besloot Ferrari op ronde 40 om Leclercs race te beëindigen vanwege de aanhoudende motorproblemen. De teamradio legde dit schrijnende moment vast: Engineer: “And Charles, we will retire the car. We will retire the car.” Leclerc: “Yay! That is a good idea.” Het sarcasme in Leclerc's reactie sprak boekdelen over zijn frustratie en teleurstelling.

Gevolgen voor het kampioenschap
Het opgeven van zowel Leclerc als zijn teamgenoot Carlos Sainz had grote gevolgen voor Ferrari in het kampioenschap. Leclerc verloor kostbare punten en zakte 54 punten achter kampioenschapsleider Max Verstappen na negen races. “As much as we didn’t overreact after Monaco, we shouldn’t overreact after this one, but this one hurts,” zei Leclerc na de race.

Strategische fouten
De Grand Prix van Canada van 2024 zal de boeken ingaan als een van de meest frustrerende races voor Charles Leclerc. Met technische problemen, strategische fouten en uiteindelijk een gedwongen opgave, weerspiegelde dit weekend de uitdagingen en onzekerheden die inherent zijn aan de Formule 1. De focus van Ferrari moet nu liggen op het oplossen van deze problemen en het terugvechten in de resterende races van het seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;