Menu
© Pirelli
Nieuws

Toto Wolff verdedigt George Russell na kritiek op 'te ambitieuze' acties

0 reacties | 362x gelezen
10-06-2024 14:07

ewald | In de nasleep van de Grote Prijs van Canada heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff zijn steun uitgesproken voor George Russell, ondanks kritiek van Ralf Schumacher dat de jonge Britse coureur te veel risico neemt en zichzelf daarmee in de problemen brengt. Russell's prestaties tijdens de race waren een mix van briljante snelheid en kostbare fouten, wat leidde tot een levendige discussie binnen de Formule 1-gemeenschap.

Bron: Sky F1

Kritiek van Ralf Schumacher op George Russell
Tijdens de regenachtige kwalificatiesessie op het Circuit Gilles Villeneuve startte George Russell vanaf pole position. Zijn veelbelovende start werd echter al snel overschaduwd door fouten die hem posities kostten aan Lando Norris en Max Verstappen. Ralf Schumacher, voormalig F1-coureur, uitte stevige kritiek en zei dat Russell te veel risico nam, wat uiteindelijk leidde tot meerdere fouten.

Het verloop van de race
Russell's eerste fout kwam toen hij te hard probeerde te verdedigen tegen Norris, waardoor hij zich verremde en van de eerste naar de derde positie viel. Ondanks een sterke comeback, waarbij hij weer voor Norris kwam, maakte hij opnieuw een fout door de kerbstone in bocht 8 te raken, waardoor Norris hem opnieuw kon passeren.

Later in de race, na een herstart van de Safety Car veroorzaakt door een crash van Carlos Sainz met Alex Albon, probeerde Russell Oscar Piastri in te halen. Dit leidde tot een incident waarbij Russell zichzelf op een uitloopstrook bevond, waardoor teamgenoot Lewis Hamilton hem kon inhalen. Ondanks deze tegenslagen vocht Russell terug en wist uiteindelijk zijn eerste podiumplaats van het seizoen te bemachtigen door zowel Piastri als Hamilton weer in te halen.

De reactie van Toto Wolff
Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes, verdedigde zijn jonge coureur en benadrukte zowel de briljantie als de overmoed in Russell's rijstijl. Wolff erkende dat Russell's poging om Piastri in te halen te ambitieus was, maar prees tegelijkertijd zijn vermogen om risico's te nemen en hard te rijden. "Er was briljantie in zijn race, maar misschien had hij sommige fouten kunnen vermijden," zei Wolff tegen Sky F1. Hij legde uit dat hij soms via de radio advies geeft aan zijn coureurs om hen te helpen kalm en gefocust te blijven.

George Russell's reactie
Na de race gaf Russell zelf toe dat hij teleurgesteld was over zijn fouten die hem mogelijk de overwinning kostten. "Ik ben teleurgesteld in mezelf. Ik heb te veel fouten gemaakt die ons hebben teruggeworpen en de kans op een overwinning hebben gekost. Ik was echt op de limiet aan het rijden," verklaarde Russell.

Gevolgen voor Mercedes
Russell's derde plaats markeerde de eerste podiumplaats voor Mercedes in het kampioenschap van 2024. Met 124 punten staat Mercedes er sterk voor in het constructeurskampioenschap, mede dankzij de constante prestaties van zowel Russell als Hamilton. De mix van snelheid en fouten van Russell blijft echter een punt van discussie binnen het team en de bredere F1-gemeenschap.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;