Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen geeft noodkreet: 'Perez moet zich herpakken of Red Bull verliest de titelstrijd!

0 reacties | 914x gelezen
10-06-2024 11:40

ewald | Max Verstappen heeft zijn zorgen geuit over de recente prestaties van zijn teamgenoot Sergio Perez na de teleurstellende resultaten tijdens de laatste twee races. Verstappen hoopt dat Perez snel weer zijn vorm terugvindt, aangezien hij de steun van zijn teamgenoot nodig heeft om zijn voorsprong in het kampioenschap te behouden.

Bron: Formule1nieuws.nl

Perez' worsteling in de laatste races
In de afgelopen twee races wist Perez geen enkel punt te scoren. Dit staat in schril contrast met het veelbelovende begin van het seizoen, waarin Red Bull drie 1-2 finishes behaalde in de eerste vier races. McLaren en Ferrari hebben echter de kloof gedicht met hun vroege seizoen updates, waardoor de strijd om het kampioenschap heviger is geworden.

Verstappen's analyse van de problemen
Verstappen wees erop dat de problemen van Perez voornamelijk voortkomen uit de kwalificaties. Perez slaagde er in de laatste drie races niet in om door te dringen tot Q3, en in Monaco en Montreal kwam hij zelfs niet verder dan Q1. Beide keren eindigde hij de race met een crash, wat zijn kansen op punten teniet deed.

Volgens Verstappen ligt een deel van het probleem bij de auto, die moeilijk te besturen is. Hij is echter optimistisch dat ze de auto kunnen verbeteren en dat Perez snel weer op zijn oude niveau zal presteren. "We moeten gewoon werken aan onze auto om het wat makkelijker te maken om te rijden," zei Verstappen. "Dan ben ik er zeker van dat we beide auto's weer vooraan zullen zien zoals aan het begin van het seizoen."

De impact op het constructeurskampioenschap
Ondanks de recente problemen van Perez, wist Red Bull in Canada hun voorsprong in het constructeurskampioenschap uit te breiden dankzij de zesde overwinning van het seizoen voor Verstappen en een dubbele uitvalbeurt van Ferrari. Red Bull staat nu op 301 punten, 49 punten voor op Ferrari, terwijl McLaren op een respectabele derde plaats staat met 212 punten.

De uitdagingen voor Red Bull
De concurrentie van McLaren en Ferrari is dit seizoen bijzonder sterk. McLaren, met beide coureurs die bijna elke race punten scoren, heeft bewezen een constante dreiging te zijn. Lando Norris benadrukte het belang van consistentie en dat "twee beter is dan één, zelfs in het geval van Max."

Vooruitzichten voor de rest van het seizoen
Met Mercedes die ook steeds sterker wordt, wordt de strijd om de punten alleen maar moeilijker. Verstappen blijft echter optimistisch en benadrukt dat Red Bull moet blijven werken aan verbeteringen aan de auto om competitief te blijven. "We moeten blijven pushen en proberen meer upgrades te brengen," aldus Verstappen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;