Menu
© Red Bull
Nieuws

Sergio Perez en Red Bull zwaar gestraft door FIA voor regelovertreding in Canada

0 reacties | 375x gelezen
10-06-2024 11:30

ewald | Het was een dag om snel te vergeten voor Sergio Perez tijdens de Grand Prix van Canada. Nadat hij de muur raakte en de race niet kon uitrijden, kwam het nieuws dat hij een gridstraf van drie plaatsen krijgt voor de volgende race in Spanje. Het incident vond plaats nadat Perez, die al op achterstand stond na zijn crash in de openingsronde van de Grand Prix van Monaco, er niet in slaagde om Q1 te overleven op een nat Circuit Gilles Villeneuve.

Bron: Sky Sports

Probleem voor Perez in Spanje
Door zijn vijftiende startpositie op een natte baan, zag Perez zijn poging om punten te scoren in rook opgaan toen hij in ronde 53 spinde en de achtervleugel van zijn RB20 beschadigde. Hij moest terug naar de pits om de auto te laten uitvallen, waarmee zijn dag definitief voorbij was. De stewards riepen hem vervolgens op omdat hij met een beschadigde auto terug naar de pits reed, wat in strijd is met artikel 26.10 van de sportieve reglementen van de Formule 1. Dit artikel bepaalt dat een coureur met ernstige mechanische problemen de baan zo snel mogelijk moet verlaten.

Beslissing van de stewards
Na het bekijken van videobeelden, teamradio en in-car video, besloten de stewards Perez een gridstraf van drie plaatsen te geven voor de volgende race in Spanje. Daarnaast werd Red Bull beboet met €25.000 omdat het team de Mexicaanse coureur had geïnstrueerd om de beschadigde auto terug naar de pits te brengen. "Na contact met de barrières in bocht 6, reed de coureur de rest van de ronde verder met een aanzienlijk beschadigde auto, waarbij verschillende koolstofvezel onderdelen verloren gingen op weg naar de pits," aldus het oordeel van de stewards.

Nachtmerrie voor Red Bull
Christian Horner, teambaas van Red Bull, gaf toe dat het een verschrikkelijk weekend was voor Perez, en dat Red Bull alleen maar goed wegkwam doordat Ferrari geen punten scoorde vanwege hun dubbele uitvalbeurt. "Dat was een verschrikkelijk weekend voor Checo," vertelde Horner aan Sky Sports F1. "We hebben wat schade opgelopen, dus hij moet sterk terugkomen in Barcelona. Gelukkig had Ferrari een slechte dag, waardoor we geen punten hebben verloren. Maar we hebben beide auto's nodig om punten te scoren. We zijn er vandaag mee weggekomen, maar we hebben Checo terug waar hij aan het begin van het jaar was."

Veerkracht van Perez
Horner benadrukte dat Perez keer op keer laat zien dat hij veerkrachtig is. "Wanneer je denkt dat hij op de grond ligt, komt hij weer terug. Hij is een harde racer en een sterk karakter. Het doet hem meer pijn dan wie dan ook. Hij zal vastberaden zijn om terug te komen en iedereen de vorm te tonen waarvan wij weten dat hij die heeft laten zien in de eerste vier races van dit jaar." Perez staat momenteel vijfde in het coureurskampioenschap met 107 punten, 92 punten achter zijn teamgenoot Max Verstappen.

Aanzienlijke gevolgen
Het weekend in Canada bleek een harde les voor Perez en Red Bull, met aanzienlijke gevolgen voor de race in Spanje. De straf van Perez en de boete voor Red Bull benadrukken het belang van veiligheidsregels in de Formule 1, en de noodzaak voor teams om deze nauwgezet te volgen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;