Menu
© Pirelli
Nieuws

Psychologische druk op Sergio Perez na teleurstellende prestaties in Canada

0 reacties | 328x gelezen
10-06-2024 09:45

ewald | Helmut Marko heeft recent verklaard dat de problemen van Sergio Perez niet door de auto worden veroorzaakt, maar "meer psychologisch" zijn. Deze uitspraak kwam na een teleurstellende reeks resultaten voor de Mexicaanse coureur, met name tijdens de Grand Prix van Canada.

Bron: VersusTV

Een moeilijke start van het seizoen
Sergio Perez begon het seizoen sterk met drie tweede plaatsen achter Max Verstappen in de eerste vier races. Echter, in de laatste vijf Grands Prix heeft hij slechts één keer de top drie weten te bereiken. Vooral zijn kwalificatieresultaten zijn zorgwekkend, aangezien hij in drie opeenvolgende kwalificatiesessies de pole position shoot-out niet heeft gehaald. Tijdens de kwalificaties in Monaco en Montreal slaagde hij er zelfs niet in om Q1 te overleven en eindigde hij op de 16e plaats.

Kwalificatieproblemen in Montreal
Na zijn recente contractverlenging van twee jaar met Red Bull, noemde Perez zijn laatste kwalificatie een "totaal fiasco". Hij gaf de schuld aan zijn RB20, met name aan de achteras die volgens hem moeilijk te beheersen was. "Het belangrijkste was om de achterkant onder controle te krijgen," zei hij. "De achteras was voor mij behoorlijk lastig en ik had gewoon geen grip, waardoor ik te veel rondgleed en onze kwalificatie een totale ramp was."

Teleurstelling tijdens de race
Perez' weekend werd nog erger toen hij op zondag tijdens de race in ronde 53 spinde en zijn achtervleugel beschadigde. Hoewel hij erin slaagde om terug te keren naar de pitstraat, moest hij uiteindelijk de race staken. Bovendien kreeg hij een gridstraf van drie plaatsen voor de volgende race in Spanje, omdat de stewards oordeelden dat hij met een "aanzienlijk beschadigde auto" verder reed, wat leidde tot het verlies van verschillende koolstofvezeldelen op weg naar de pits. Red Bull kreeg ook een boete van €25.000 vanwege het proberen te vermijden van een Safety Car situatie.

Vergelijken met Max Verstappen
De problemen van Perez stonden in schril contrast met de prestaties van Max Verstappen, die tijdens de kwalificatie P2 behaalde met een identieke tijd als George Russell's pole position, maar zijn ronde later voltooide. Verstappen won de Grand Prix, zijn zesde overwinning van het seizoen. Volgens Marko ligt het probleem dan ook niet aan de auto, maar in het hoofd van Perez. "Het is niet de auto, dat kun je zien bij Max. Ik denk dat het meer psychologisch is," zei hij tegen ServusTV. "Wanneer de omstandigheden veranderen, vindt hij het veel moeilijker. Maar het feit dat het al de derde keer is, is pijnlijk."

Psychologische begeleiding
Perez erkende na zijn DNF in Canada zijn fout en gaf aan dat het zijn "vergissing" was. "Ik maakte een fout in bocht 6, ik raakte net het natte gedeelte en als je dat doet is het echt game over," zei Perez. "Een heel zwaar weekend, maar ik denk dat er nog een lang seizoen voor ons ligt en we zullen terugkeren naar de vorm die we eerder hadden."

Na zijn crash in Monaco vorig seizoen, begon Perez te werken met een psycholoog om zijn vertrouwen terug te winnen. "Ik verloor zeker wat vertrouwen na Monaco," vertelde hij de media. "De manier waarop mijn crash gebeurde, zorgde ervoor dat ik wat vertrouwen in de auto verloor en dat zette me terug. Ik heb mijn psycholoog en dat is iets waar ik aan werk."

Toekomstperspectief
Perez wist zich dit seizoen opnieuw in de top tien te kwalificeren voor de Hongaarse GP en eindigde het seizoen op de tweede plaats achter Verstappen. Dit jaar staat hij echter op de vijfde plaats met 107 punten, 87 punten achterstand op Verstappen, die op jacht is naar zijn vierde opeenvolgende wereldtitel.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;