Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen's seizoen in gevaar? Helmut Marko onthult reden achter ERS-Fout!

0 reacties | 1048x gelezen
08-06-2024 17:09

ewald | Tijdens de tweede vrije training van de Grand Prix van Canada kwam Max Verstappen voor een verrassing te staan toen zijn RB20 rook begon af te geven en hij vroegtijdig de pits moest opzoeken. Dit onverwachte probleem veroorzaakte enige bezorgdheid over de rest van het seizoen, maar Helmut Marko, de motorsportadviseur van Red Bull Racing, heeft de situatie toegelicht en gerustgesteld.

Bron: Motorsport.com

Een oude krachtbron achter het probleem
Max Verstappen kampte met een ERS-fout tijdens de tweede vrije training op het Circuit Gilles Villeneuve. De Nederlander kon slechts vier ronden voltooien voordat hij terugkeerde naar de garage met een rokende auto. Volgens Helmut Marko gebruikte Verstappen een oudere krachtbron, wat de oorzaak van het probleem verklaart.

Marko verklaarde aan Motorsport.com: "Het is een probleem met de motor. We moeten de motor uit de auto halen om de exacte oorzaak te achterhalen, maar het is zeker een elektrisch probleem. Dit is geen nieuwe motor, maar een oude."

De implicaties voor het seizoen
Hoewel het probleem in de tweede vrije training niet ideaal was, verwacht Marko geen grote gevolgen voor de rest van het seizoen. "Het is belangrijker om uit te zoeken wat er precies gebeurd is en welke implicaties dat heeft voor dit weekend of de rest van het jaar," aldus Verstappen.

Red Bull’s aanpassingen en uitdagingen
Red Bull Racing heeft na de Grand Prix van Monaco enkele problemen aan het licht gebracht, met name de vering van de RB20. Beide coureurs hadden moeite op de kerbstones in Montreal, maar Marko gelooft dat de nieuwe set-up voor Canada verbetering zal brengen. "We hebben na Monaco enkele problemen gevonden en hopen dat we nu stappen kunnen zetten met een nieuwe set-up voor dit raceweekend," zei hij.

Tijdens zijn beperkte tijd op het circuit noteerde Verstappen paarse sectortijden in sector 2, wat veelbelovend is voor de komende sessies. "Ik denk niet dat het in de DNA van onze auto zit. Het is meer een combinatie van factoren. Op dit moment ziet het er zeker beter uit dan in Monte Carlo," voegde Marko toe.

Verwachtingen voor de rest van het weekend
Marko benadrukte het belang van een droge derde vrije training om een goede afstelling te vinden. "Als we minstens één droge training krijgen, dan is het nog niet zo pijnlijk. We hebben in ieder geval informatie van Checo. Ik ben ervan overtuigd dat we een oplossing zullen vinden."

Red Bull Racing blijft werken aan het oplossen van de correlatieproblemen, vooral op stratencircuits, maar volgens Marko kost dat tijd. "De ingenieurs zijn daar momenteel ook mee bezig, hoewel je zoiets niet binnen een week kunt oplossen."

De Grand Prix van Canada belooft spannend te worden, vooral nu Red Bull Racing vastberaden is om de uitdagingen aan te pakken en hun dominantie te behouden ondanks de technische tegenslagen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;