Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton krijgt cruciale upgrade – Kan hij eindelijk George Russell verslaan in Montreal?

0 reacties | 314x gelezen
07-06-2024 11:17

ewald | Lewis Hamilton heeft aangekondigd dat hij in Canada zal proberen George Russell te verslaan nu ook hij de nieuwe voorvleugel van Mercedes zal gebruiken. Deze ontwikkeling komt na zijn eerdere opmerkingen in Monaco, waar hij aangaf niet te verwachten voor Russell te kwalificeren. Acht races in het kampioenschap van dit jaar loopt Hamilton niet alleen achter op zijn teamgenoot in de rijdersstand, maar ook in het kwalificatieduel, waar hij met 1-7 achter staat.

Bron: Formule1nieuws.nl

Hamilton's strijd in kwalificaties
De recente kwalificatienederlaag in Monaco werd toegeschreven aan de nieuwe voorvleugel van Mercedes, die toen alleen op de W15 van Russell was gemonteerd. Het team had slechts één geüpdatete voorvleugel en hoewel het aanvankelijk een loting leek wie deze zou gebruiken, onthulde Mercedes' directeur trackside engineering, Andrew Shovlin, dat "Lewis zei" dat het team "George ermee moest laten rijden". Shovlin voegde toe: "Lewis maakte die beslissing heel eenvoudig voor ons." Nu, één race later, heeft Mercedes voldoende onderdelen om beide coureurs de vleugel te laten gebruiken in Montreal, waar Hamilton hoopt iets terug te pakken op zijn teamgenoot.

Reacties van Hamilton
Gevraagd of hij dit weekend George zou gaan overtreffen in de kwalificatie, antwoordde hij: "Ik zal het proberen." Wat betreft de mogelijkheid om zijn eerste Grand Prix-podium van het seizoen te behalen in Montreal, zei hij: "Ik denk niet dat het ver weg is. We hebben de upgrade, beide auto's hebben de upgrade dit weekend. Dus ik kijk ernaar uit om te zien hoe dat voelt op de baan."

Mercedes' vooruitgang en uitdagingen
Hamilton sprak ook over de vooruitgang van Mercedes en hun prestaties: "De auto blijft verbeteren. Ik denk dat iedereen hopelijk een stap dichter bij de Red Bulls heeft gezet, en dat is heel positief geweest. Maar ik ben ongelooflijk trots op iedereen in de fabriek, hoe hard iedereen werkt en hoe veerkrachtig iedereen is. Iedereen blijft heel gefocust en houdt het hoofd erbij."

Technische verbeteringen aan de W15
Een van de grootste verbeteringen dit jaar is volgens Hamilton de rijcomfort en het vermogen om de auto lager te krijgen, iets wat anderen ook hebben kunnen doen. Stabiliteit bij het insturen van bochten is ook aanzienlijk verbeterd. "De auto is veel voorspelbaarder dan ooit, vooral in de afgelopen paar jaar. En vooral dit jaar is het veel stabieler, dus we kunnen met meer toewijding de bochten in gaan. Maar dan door de bochtbalans is waar we achterblijven, waar sommige anderen echt een grote stap hebben gemaakt. Dat is waar we aan proberen te werken."

Stand in het constructeurskampioenschap
Mercedes staat momenteel vierde in het constructeurskampioenschap met 96 punten, ver achter op Red Bull's 276. Deze achterstand benadrukt de uitdaging waar het team voor staat, maar ook de vastberadenheid om vooruitgang te boeken.

Strijd blijft spannend
Met de nieuwe updates en verbeterde prestaties blijft de strijd tussen Hamilton en Russell een spannend element in het seizoen 2024. De komende races zullen uitwijzen of Hamilton in staat is de kloof met zijn teamgenoot te dichten en weer op het podium te komen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;