Menu
© Red Bull
Nieuws

Helmut Marko en Christian Horner beëindigen machtsstrijd bij Red Bull - Wat betekent dit voor de toekomst van het team?

0 reacties | 1165x gelezen
06-06-2024 12:55

ewald | Helmut Marko heeft aangekondigd dat er een "wapenstilstand" is bereikt met Christian Horner, waardoor Red Bull "al onze krachten zal bundelen" om races te blijven winnen.

Bron: Formule1nieuws.nl

een lange geschiedenis van samenwerking en spanningen
Sinds hun eerste race zijn Christian Horner en Helmut Marko beide bij Red Bull betrokken. Ondanks Horner’s publieke ontkenning van een interne machtsstrijd, bleef er sprake van spanningen achter de schermen. Eerder dit jaar werd een intern onderzoek naar Horner wegens vermeend ongepast gedrag door Red Bull GmbH afgesloten, maar de geruchten over een machtsstrijd met senior adviseur Marko bleven aanhouden.

horner en marko: twee leiders, één visie
Met Horner als teambaas en CEO van Red Bull Racing, en Marko die direct rapporteert aan het moederbedrijf Red Bull GmbH, zijn beide mannen in seniorposities binnen de Red Bull-organisatie, zonder elkaar te rapporteren. Vragen over Marko’s toekomst binnen het team rezen aan het begin van het seizoen, maar hij maakte later duidelijk dat hij zijn functie zou blijven vervullen.

de focus op samenwerking en kampioenschap
Marko benadrukte dat ondanks Red Bull’s dominante positie aan het begin van het seizoen, de concurrentie hen snel inhaalt. Teams zoals McLaren en Ferrari hebben elementen van Red Bull’s ontwerpen gekopieerd en zelfs verbeterd, wat een natuurlijke ontwikkeling is in een reguleringscyclus. “We hebben de dominantie van de eerste drie races verloren. De competitie heeft ons ingehaald in het derde jaar van de huidige regelgeving, gekopieerd en zelfs enkele dingen verbeterd. Er is niet veel ruimte meer voor innovatie,” aldus Marko.

vooruitblik naar de grand prix van canada
In de aanloop naar de Grand Prix van Canada waarschuwde Marko dat Red Bull niet als favoriet naar Montreal gaat, gezien de prestaties van Ferrari en McLaren op circuits met vergelijkbare kerbprofielen als Monaco. “Ferrari is daar beter, ook qua topsnelheid. Feit is, we gaan niet als favorieten naar Canada,” zei Marko.

Samenwerking cruciaal
De samenwerking tussen Marko en Horner is cruciaal voor het behoud van Red Bull’s positie in de Formule 1. Door hun krachten te bundelen en te focussen op het maximale uit hun team te halen, blijven ze strijden voor het wereldkampioenschap, ondanks de toenemende concurrentie.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;