Menu
© Red Bull
Nieuws

Sergio Perez schokt de Formule 1-wereld met baanbrekend contractnieuws voor 2025 en 2026!

0 reacties | 408x gelezen
04-06-2024 20:14

ewald | Na maanden van speculatie heeft Red Bull Racing een einde gemaakt aan de geruchten door te bevestigen dat Sergio Perez ook in 2025 en 2026 voor het team zal rijden. Deze aankondiging biedt stabiliteit aan het team, dat zich midden in een uitdagend seizoen bevindt.

Bron: Formule1nieuws.nl

Stabiele toekomst voor Red Bull Racing
Het seizoen 2024 begon veelbelovend voor Perez, met drie opeenvolgende tweede plaatsen achter Max Verstappen in Bahrein, Saoedi-Arabië en Japan. Echter, de laatste races verliepen minder succesvol, met Perez die er niet in slaagde het podium te bereiken. Ondanks deze tegenslagen heeft Red Bull er vertrouwen in dat Perez de juiste keuze is voor de komende seizoenen.

Perez zei over zijn contractverlenging: "Ik ben ontzettend blij mijn toekomst aan dit geweldige team te verbinden. Het is een uitdaging zoals geen ander om te racen voor Oracle Red Bull Racing, zowel op als naast de baan. Ik kijk ernaar uit om onze gezamenlijke reis voort te zetten en bij te dragen aan de rijke geschiedenis van dit team."

Christian Horner over de keuze voor Perez
Red Bull-teambaas Christian Horner benadrukte het belang van continuïteit binnen het team. "Nu is het een belangrijk moment om onze line-up voor 2025 te bevestigen, en we zijn erg blij om samen te blijven werken met Checo. Continuïteit en stabiliteit zijn cruciaal voor het team, en zowel Checo als Max vormen een succesvolle en robuuste samenwerking, wat ons vorig jaar onze eerste één-twee finish in het kampioenschap opleverde."

Horner voegde toe dat hoewel de laatste races zwaar waren, hij vertrouwen heeft in Perez' terugkeer naar zijn bewezen vorm en prestaties. "Vorig jaar was een uitzonderlijk seizoen en we zullen hard moeten werken om onze titels te behouden, maar we hebben vertrouwen in onze line-up en het team als geheel, wat essentieel is in een competitief kampioenschap als dit jaar."

Perez' weg naar succes bij Red Bull
Perez maakte zijn Formule 1-debuut bij Sauber in 2011 en sloot zich in 2021 aan bij Red Bull als vervanger van Alex Albon. Hij werd de eerste coureur sinds Mark Webber die van buiten het eigen talentenprogramma van Red Bull kwam. Slechts zes races later behaalde Perez zijn eerste overwinning voor Red Bull in Baku. Zijn rol was cruciaal in Verstappens eerste titeltriomf.

In 2022 voegde Perez nog twee overwinningen toe aan zijn palmares, in Monaco en Singapore. 2023 begon veelbelovend met twee overwinningen in de eerste vier races. Ondanks een moeilijke periode in het midden van het seizoen, wist Perez zich te herpakken en vier podiumplaatsen te behalen in de eerste vijf races van 2024.

Toekomstperspectieven voor Red Bull en Perez
De bevestiging van Perez' nieuwe contract komt kort nadat Red Bull aankondigde dat ontwerpguru Adrian Newey het team begin 2025 zal verlaten na een indrukwekkende 19-jarige carrière bij de renstal uit Milton Keynes. De combinatie van ervaren coureurs en een solide technische basis biedt Red Bull een veelbelovend vooruitzicht voor de komende jaren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;