Menu
© Alpine
Nieuws

Esteban Ocon verlaat Alpine: Haas in pole positie voor F1 2025

0 reacties | 354x gelezen
04-06-2024 07:09

ewald | Meer details zijn naar voren gekomen over het vertrek van Esteban Ocon bij Alpine, met het Haas-team dat momenteel favoriet lijkt om hem te contracteren voor het F1-seizoen 2025.

Bron: Formule1nieuws.nl

Ocon’s exit bevestigd na simulator sessie
Esteban Ocon zal Alpine aan het einde van het F1-seizoen 2024 verlaten. Het nieuws werd hem meegedeeld na een simulator sessie bij Enstone afgelopen donderdag. Alpine bevestigde maandag dat Ocon na vijf jaar bij het team zal vertrekken. Dit besluit werd genomen acht dagen na zijn botsing met teamgenoot Pierre Gasly tijdens de openingsronde van de Grand Prix van Monaco, waar teambaas Bruno Famin openlijk dreigde Ocon dit weekend in Canada aan de kant te zetten.

Haas favoriet om Ocon te contracteren
Hoewel de botsing in Monte Carlo misschien niet direct de aanleiding was, bevond de toekomst van Ocon zich al in onzekerheid aangezien hij het laatste jaar van zijn contract ingaat in 2024. Een rapport van Formule 1-correspondent Lawrence Barretto beweert dat Ocon tijdens zijn bezoek aan de fabriek van het team in Enstone te horen kreeg dat zijn contract niet zou worden verlengd.

Toekomstige mogelijkheden voor Ocon
Haas lijkt momenteel in pole positie te staan om de Hongaarse Grand Prix-winnaar van 2021 te contracteren, terwijl Audi/Sauber ook interesse heeft getoond, mocht Carlos Sainz niet beschikbaar zijn voor F1 2025. Ocon zelf liet in een verklaring weten dat hij zijn plannen voor volgend seizoen “zeer binnenkort” zal aankondigen. Hij benadrukte ook de speciale band die hij heeft met het team van Alpine en bedankte iedereen voor de memorabele tijden.

Verklaring van Ocon
Ocon verklaarde: “Het was een belangrijke periode van mijn leven om bij dit team in de Formule 1 te racen. Hoewel ik hier vijf jaar als fulltime coureur heb doorgebracht, begon mijn professionele carrière bij Enstone toen ik nog een tiener was, dus het zal altijd een speciale plek voor mij blijven. We hebben samen geweldige momenten beleefd, maar ook zware tijden, en ik ben iedereen in het team zeker dankbaar voor deze memorabele tijden. Ik zal mijn plannen zeer binnenkort aankondigen, maar ondertussen ligt mijn volledige focus op presteren op de baan voor dit team en het succesvol afronden van het seizoen.”

Toekomst van Alpine: wie vervangt Ocon?
Met Ocon’s vertrek aan het einde van het seizoen, rijst de vraag wie zijn plaats bij Alpine zal innemen. Verschillende namen circuleren al, en de komende maanden zullen cruciaal zijn voor het team om de juiste vervanger te vinden die kan bijdragen aan hun toekomst in de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;