Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton onthult conflict met Mercedes W15: Elke seconde een strijd!

0 reacties | 370x gelezen
03-06-2024 09:21

ewald | Lewis Hamilton heeft onlangs grappend toegegeven dat hij in voortdurende strijd is met zijn Mercedes W15 tijdens een seizoen waarin hij nog geen enkel podium heeft bereikt. Ondanks positieve vooruitzichten in de pre-season tests, blijft het een uitdagend jaar voor de zevenvoudig wereldkampioen.

Bron: Hot Ones Youtube

Een veelbelovende start
Aan het begin van het seizoen leek het erop dat Mercedes met de W15 eindelijk weer competitief zou zijn. Hamilton noemde de W15 een “echte raceauto” en was van mening dat het team duidelijk vooruitgang had geboekt. "Dit is een pakket waarmee we mogelijk kunnen vechten," verklaarde hij hoopvol. De verwachtingen waren hooggespannen na een win-loos 2023, en de opgetogenheid binnen het team was voelbaar.

De realiteit van de W15
Echter, al snel bleek dat de W15 te kampen had met correlatieproblemen, wat resulteerde in een moeizame start van het seizoen. Tot nu toe hebben zowel Hamilton als zijn teamgenoot George Russell geen Grand Prix-podium behaald. Hamiltons beste resultaat op zondag is tweemaal een zesde plaats, wat hem momenteel op de achtste plaats in het rijderskampioenschap plaatst.

Conflict op elk moment
In een recent interview met 'Hot Ones' werd Hamilton gevraagd wanneer hij het meest in conflict is met zijn auto. Zijn reactie was: "Nu meteen!" gevolgd door een lach. Hij verduidelijkte dat deze strijd vooral aan het begin van de race het meest intens is, wanneer hij zijn aanpak moet matigen om zijn banden te sparen zonder teveel snelheid in te leveren. "Je kunt niet elke ronde kwalificatierondes rijden," legde hij uit. "Het is weten hoeveel je moet terugschakelen, soms doe je dat te veel en realiseer je je aan het einde van de stint dat je nog veel band over hebt."

toewijding aan mercedes
Ondanks de huidige uitdagingen blijft Hamilton vastberaden om Mercedes terug te brengen naar de top van het veld. Hij benadrukt zijn toewijding aan het team waarmee hij zes van zijn zeven wereldtitels heeft gewonnen. "Ik probeer elk weekend alles te geven voor dit team," zei hij in Monaco. Hij is ook blij met de recente upgrades die het team heeft doorgevoerd en hoopt dat deze trend zich voortzet in de komende races. "Hopelijk kunnen we de komende races blijven pushen en het gat dichten."

De toekomst van Lewis Hamilton
Hamilton blijft strijdlustig en vastberaden om weer mee te doen aan de top. Met nog een lang seizoen voor de boeg, blijft de focus liggen op het verbeteren van de prestaties en het maximaliseren van de kansen in elke race. Het seizoen is nog lang niet voorbij en er is nog steeds tijd voor Hamilton en Mercedes om terug te vechten naar de top.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;