Menu
© Red Bull
Nieuws

Voorspelling van het aantal overwinningen van max verstappen in f1 2024 na drie nederlagen

0 reacties | 310x gelezen
01-06-2024 16:19

ewald | De Formule 1 wereld is in afwachting van een boeiend seizoen 2024, waarin de vraag rijst of Max Verstappen zijn dominantie kan voortzetten. Robert Doornbos, voormalig F1-coureur en analist, gelooft dat Verstappen niet meer dan de helft van de resterende 16 Grands Prix zal winnen. Deze prognose komt na drie verloren races in de eerste fase van het seizoen.

Bron: Formule1nieuws.nl

Een uitdagende start voor Red Bull
Max Verstappen begon het seizoen sterk met vijf overwinningen in de eerste acht races. Dit zorgde aanvankelijk voor angst bij de concurrentie voor een nieuw seizoen van Red Bull dominantie. Echter, na de recente nederlagen tegen Ferrari en McLaren, lijkt de voorsprong van Red Bull te slinken. In 2023 won Red Bull maar liefst 21 van de 22 races, wat hen moeiteloos naar beide kampioenschappen leidde. Dit jaar is de situatie echter anders.

De concurrentie neemt toe
Ferrari en McLaren hebben een opmerkelijke opmars gemaakt. Ferrari heeft al twee overwinningen behaald en staat slechts 24 punten achter in het constructeurskampioenschap. Charles Leclerc, de ster van Ferrari, staat 31 punten achter Verstappen in de strijd om de rijderstitel. McLaren heeft ook een race gewonnen, wat aangeeft dat de concurrentie niet stil heeft gezeten.

Zwakke punten bij red bull blootgelegd
De nederlaag van Verstappen in Monaco tegen Leclerc heeft enkele zwakke punten van Red Bull blootgelegd. Verstappen zelf gaf toe dat ze zijn "ontdekt" en dat een al langer bestaande zwakte nu duidelijk zichtbaar is, aangezien Red Bull niet langer een aanzienlijke snelheidsvoorsprong heeft op de achtervolgende teams.

Doornbos' voorspelling: minder dan de helft van de resterende races
Robert Doornbos verwacht dat Verstappen in de resterende 16 races nog zes tot zeven overwinningen zal behalen. Dit staat in schril contrast met de voorspelling van Rob Kamphues, een andere Ziggo Sport-pundit, die verwachtte dat Verstappen dit jaar 22 races zou winnen. De prognose van Doornbos suggereert een intensievere titelstrijd dan aanvankelijk gedacht.

Reacties van Red Bull en Ferrari
Christian Horner, teambaas van Red Bull, benadrukt dat er geen reden tot paniek is. Hij erkent de snelheid van Ferrari en McLaren, maar blijft optimistisch over de komende races in Montreal, Barcelona, Oostenrijk en Silverstone. Aan de andere kant benadrukt Ferrari-teambaas Fred Vasseur dat niets beslist is, gezien er nog 16 races te gaan zijn met potentieel 500 punten te verdelen. Hij is ervan overtuigd dat Red Bull niet in een "controlezone" verkeert en dat de titelstrijd nog open ligt.

Komende races cruciaal
Met de toenemende concurrentie en de onzekere prestaties van Red Bull, belooft het Formule 1 seizoen van 2024 een spannende strijd te worden. Terwijl Verstappen vecht om zijn titel te verdedigen, staan Ferrari en McLaren klaar om elke gelegenheid aan te grijpen. De komende races zullen cruciaal zijn in het bepalen van het verloop van het kampioenschap.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;