Menu
© Alpine
Nieuws

Helmut Marko legt de vinger op de zere plek bij Alpine - Wat gaat er mis tussen Ocon en Gasly?

0 reacties | 450x gelezen
31-05-2024 10:00

ewald | Helmut Marko heeft zijn bezorgdheid geuit over de aanhoudende problemen binnen het Alpine-team, specifiek met betrekking tot de aanrijdingen tussen Esteban Ocon en Pierre Gasly. De laatste botsing tijdens de Grand Prix van Monaco heeft de moeilijkheden binnen het team verder aan het licht gebracht.

Bron: Formule1nieuws.nl

Geschiedenis van aanrijdingen tussen teamgenoten
De botsing tussen Ocon en Gasly in Monaco was niet de eerste keer dat de twee teamgenoten met elkaar in aanraking kwamen. Eerder in het seizoen, tijdens de Grand Prix van Australië, kwamen de twee coureurs ook al met elkaar in botsing. Dit patroon van incidenten maakt het voor Alpine een uiterst complexe situatie om te beheersen.

Tijdens de openingsronde in Monaco raakten Ocon en Gasly elkaar bij Portier, waardoor Ocon van de baan werd gelanceerd. Hoewel Gasly zijn race kon voortzetten en uiteindelijk zijn eerste punten van het seizoen behaalde, zette de aanrijding opnieuw de verhoudingen binnen het team op scherp. Ocon bood na de race zijn excuses aan, maar de schade was al aangericht.

Vergelijking met Red Bull's aanpak
Helmut Marko, adviseur van Red Bull Motorsport, wees op soortgelijke situaties bij Red Bull in het verleden. Hij herinnerde zich hoe Daniel Ricciardo en Max Verstappen in 2018 tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan met elkaar in botsing kwamen, evenals Mark Webber en Sebastian Vettel in Turkije in 2010. In beide gevallen werden de coureurs naar het teamhoofdkwartier geroepen voor een open gesprek, waarbij hen duidelijk werd gemaakt dat dergelijke aanrijdingen onacceptabel waren.

Uitdagingen voor Alpine
De uitdaging voor Alpine ligt echter in het herhaalde karakter van deze incidenten. Marko benadrukte dat het moeilijk is om maatregelen te nemen tenzij er sprake is van duidelijk opzet, wat in dit geval niet bewezen kon worden. Ocon verklaarde de aanrijding als een beoordelingsfout, waardoor er geen sprake was van opzet.

Na de botsing in Monaco uitte Gasly zijn frustratie en stelde dat Ocon zijn rijstijl moest aanpassen. Gasly beweerde dat de teamorders niet werden nageleefd, wat leidde tot de botsing. Dit was vooral teleurstellend gezien de nauwe straten van Monaco, die geen ruimte laten voor dergelijke manoeuvres in de openingsronde.

Gevolgen voor het team
Bruno Famin, de teambaas van Alpine, dreigde met consequenties voor Ocon na de aanrijding. Hij benadrukte de gouden regel binnen teams: teamgenoten mogen nooit met elkaar in botsing komen. De aanhoudende problemen tussen Ocon en Gasly brengen de interne dynamiek van het team in gevaar, vooral in een seizoen waar elk punt telt.

Het is duidelijk dat Alpine voor een grote uitdaging staat om deze interne conflicten op te lossen en een vreedzame samenwerking tussen hun coureurs te bevorderen. De herhaalde incidenten vereisen een strategische aanpak om verdere schade aan het team en hun prestaties te voorkomen.

Herstellen teamdynamiek
De voortdurende botsingen tussen Esteban Ocon en Pierre Gasly benadrukken een diepgeworteld probleem binnen het Alpine-team. Helmut Marko's vergelijking met de aanpak van Red Bull toont aan dat open communicatie en duidelijke regels essentieel zijn om dergelijke situaties te voorkomen. Voor Alpine ligt de uitdaging in het doorbreken van het patroon van herhaalde incidenten en het herstellen van de teamdynamiek.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;