Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen doet onthullende uitspraken over interne onrust binnen Red Bull Racing!

0 reacties | 4712x gelezen
31-05-2024 09:42

ewald | De Nederlandse Formule 1-kampioen Max Verstappen heeft zich terughoudend opgesteld in zijn uitspraken over de interne onrust bij Red Bull Racing. Verstappen, die zich bewust is van de impact van zijn woorden, benadrukt dat hij zijn focus op prestaties wil houden en zich niet wil mengen in de politieke spelletjes binnen het team.

Bron: The Guardian

Onderzoek naar teamchef Horner afgesloten
Een intern onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner werd onlangs afgesloten nadat beschuldigingen van ongepast gedrag door een medewerker waren ingebracht. Horner heeft deze beschuldigingen altijd ontkend. Verstappen's vader, de voormalig F1-coureur Jos Verstappen, uitte eerder zijn zorgen over de toekomst van het team na de aankondiging dat technisch directeur Adrian Newey het team in 2025 zal verlaten.

Verstappen ontkent conflict binnen Red Bull
Max Verstappen heeft echter ontkend dat er een conflict bestaat tussen zijn vader en Horner. Hoewel er soms verschillende meningen kunnen zijn, benadrukt hij dat er geen persoonlijke conflicten zijn. De speculaties over zijn toekomst bij Red Bull, mede aangewakkerd door de geruchten dat Mercedes interesse zou hebben, lijken inmiddels te zijn afgenomen. Verstappen heeft een contract met Red Bull tot 2028 en richt zich volledig op zijn prestaties.

De focus blijft op prestaties
In een interview met The Guardian legde Verstappen uit waarom hij terughoudend is met het doen van uitspraken over de interne gang van zaken bij Red Bull. "Hoe meer ik erover praat, hoe meer mensen erover schrijven," aldus Verstappen. "Mensen pakken kleine dingen op en het wordt een gigantische storm. Ik vertel een verhaal dat misschien vertaald wordt naar Spaans, Nederlands, wat dan ook. Hoe meer ik erover zeg, hoe minder het de situatie helpt."

Verstappen benadrukt dat hij liever geen verhalen over interne spanningen binnen het team wil hebben. "We moeten er gewoon mee omgaan en verder gaan. Ik ben gecontracteerd om mijn werk te doen, dat is presteren, en dat is waar ik me op richt. Ik ben geen politicus, ik houd er niet van om politiek te zijn. Ik richt me gewoon op de prestaties met de mensen om me heen, probeer me af te leiden van, laten we zeggen, het negatieve."

Op weg naar een vierde titel
Met een voorsprong van 31 punten in het Wereldkampioenschap na de Grand Prix van Monaco is Verstappen op zoek naar zijn vierde opeenvolgende titel. Als hij hierin slaagt, wordt hij de tweede Red Bull-coureur die deze prestatie behaalt, na Sebastian Vettel die van 2010 tot 2013 vier keer op rij kampioen werd.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;