Menu
© Red Bull
Nieuws

Helmut Marko bespreekt gevolgen voor Red Bull na $3 miljoen crash van Perez

0 reacties | 392x gelezen
30-05-2024 12:04

ewald | Helmut Marko, de senior adviseur van Red Bull, heeft aangegeven dat het “worst case” scenario voor Red Bull inhoudt dat ze “gehandicapt” zijn ten opzichte van Ferrari en McLaren na de crash van Sergio Perez. Deze ontwikkeling brengt aanzienlijke uitdagingen met zich mee in de ontwikkelingsstrijd van de F1 2024.

Bron: Formule1nieuws.nl

De crash van Perez in Monaco
Tijdens de Grand Prix van Monaco werd Sergio Perez al in Q1 uitgeschakeld, waarna zijn race eindigde in een enorme crash na een botsing met de Haas van Kevin Magnussen. Gelukkig bleef Perez ongedeerd, maar de schade aan zijn RB20 was aanzienlijk, met alleen de survival cell die intact bleef. De botsing resulteerde ook in de eliminatie van Magnussen en zijn teamgenoot Nico Hulkenberg. Hoewel de stewards het incident als een race-incident beschouwden en geen straf oplegden, bleef Red Bull achter met de financiële gevolgen.

Financiële impact en budgetbeperkingen
Volgens Marko heeft de crash een schadepost opgeleverd van tussen de $2,5 miljoen en $3 miljoen. In het tijdperk van de kostencap, die voor F1 2024 is vastgesteld op $135 miljoen, heeft dit directe gevolgen voor Red Bull's mogelijkheden om op lange termijn upgrades en nieuwe onderdelen te produceren. Ferrari en McLaren hebben recentelijk de kloof met Red Bull verkleind dankzij hun upgradepakketten. Lando Norris won de Grand Prix van Miami en Charles Leclerc behaalde de overwinning in Monaco, wat de druk op Red Bull vergroot.

Marko benadrukt dat deze financiële tegenvaller hun ontwikkelingsplannen voor de rest van het seizoen kan beïnvloeden. “Dit beïnvloedt ons duidelijk, omdat er overwegingen zijn over wat te doen met de auto,” zei Marko. “Drie miljoen ontbreekt dan in onze overwegingen. In het ergste geval betekent dit dat we minder kunnen ontwikkelen. Als we extra moeten doen vanwege de grotere concurrentiekracht van Ferrari en McLaren, zijn we duidelijk gehandicapt.”

De concurrentiestrijd in F1 2024
Met Ferrari en McLaren die de druk opvoeren, is de situatie zorgwekkend voor Red Bull. De recentelijke prestaties van Perez hebben bijgedragen aan de bezorgdheid binnen het team. Sinds de Grand Prix van China heeft Perez geen podiumplaats meer behaald en is hij teruggezakt naar de vijfde plaats in het rijderskampioenschap. Tegelijkertijd heeft Ferrari het gat met Red Bull in het constructeurskampioenschap verkleind tot 24 punten.

Team principal Christian Horner heeft erkend dat Perez aan de top moet vechten naast Max Verstappen om deze verhoogde competitie het hoofd te bieden. “Dit weekend was behoorlijk zwaar voor hem,” zei Horner. “En ja, we moeten er zeker van zijn dat we beide auto’s daar hebben om punten te scoren, want we kunnen de dreiging van Ferrari en McLaren in beide kampioenschappen niet negeren.”

Toekomstperspectief
De volgende race op de kalender is de Grand Prix van Canada, waar Verstappen zijn derde overwinning op rij zal nastreven op het Circuit Gilles Villeneuve. Het is essentieel dat Red Bull beide auto's competitief houdt om hun positie in zowel het rijders- als constructeurskampioenschap te handhaven.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;