Menu
© Pirelli
Nieuws

Verbijsterende kosten onthuld: Sergio Perez' crash tijdens Monaco GP kost Red Bull miljoenen!

0 reacties | 443x gelezen
27-05-2024 14:04

ewald | Helmut Marko heeft onthuld dat de crash van Sergio Perez in de eerste ronde van de Grand Prix van Monaco Red Bull "twee tot drie miljoen" euro heeft gekost. Dit bedrag houdt geen rekening met de mogelijke verloren punten.

Bron: Formule1nieuws.nl

Tijdens een kwalificatiesessie die rampzalig verliep, waar Perez werd ingehaald door Williams' Logan Sargeant en uitviel in Q1, was zijn race in Monaco vrijwel voorbij voordat deze begon. Perez werd al vroeg in de race betrokken bij een crash aan de achterkant van het veld.

Sergio Perez’ crash kost Red Bull miljoenen
Perez had een slechte start en verloor een positie waardoor hij op P17 terechtkwam toen Kevin Magnussen probeerde hem aan de binnenkant in te halen. Of het nu was omdat Perez de Haas-coureur geen ruimte liet, zoals Magnussen beweert, of omdat Magnussen een "zeer onnodige" move maakte, zoals Perez beweert, de twee raakten elkaar waarbij de Red Bull met de neus eerst in de Armco-barrière werd gegooid.

Fotografen renden weg terwijl Perez verder over de baan gleed om opnieuw tegen de barrière te botsen, en daarna de baan overstak om aan de andere kant opnieuw te raken. Alle vier de hoeken van zijn Red Bull RB20 waren kapot, waarbij alleen de veiligheidskooi van de bestuurder intact bleef. Perez kon gelukkig ongedeerd uit zijn gestrande Red Bull klimmen, met als enige gevolg een voortijdig einde aan zijn Grand Prix van Monaco.

Financiële impact en budgetlimieten
Voor Red Bull kwam dit echter tegen een enorme kostenpost. In een tijdperk van budgetlimieten, dit jaar verlaagd naar $135 miljoen, zegt Marko dat het ongeluk van zondag minstens twee miljoen, zo niet drie, heeft gekost. "Dit kost ons ongeveer twee tot drie miljoen en met het budgetplafond is dat natuurlijk een grote handicap," vertelde hij aan Sky Deutschland. "Het was weer een crash waarbij Magnussen betrokken was. Je moet de herhalingen zorgvuldig bekijken. Gelukkig liep het goed af, maar het was een kritieke situatie."

Reacties van het team
De Red Bull motorsportadviseur was verbaasd over hoe snel de stewards oordeelden dat er geen verdere actie nodig was. "Ik was verbaasd over hoe snel de stewards de zaak afhandelden," vervolgde hij. "Dit zijn beslissingen die je nauwelijks kunt beïnvloeden, maar het was gewoon gevaarlijk." Hij voegde eraan toe: "Je moet het achter je laten. Het is jammer."

Teambaas Christian Horner was vooral blij dat Perez ongedeerd wegkwam van de enorme crash. "Het was een vreselijk uitziend ongeluk," vertelde hij aan de media, waaronder PlanetF1.com, "en natuurlijk zit je hart in je keel op dat moment en ligt de onmiddellijke focus op de veiligheid van de bestuurder. En gelukkig weet je, auto's kunnen worden gerepareerd. Maar de structuur en de Halo hebben hun werk gedaan, dus dat is het belangrijkste, dat Checo ongedeerd weg kon lopen van wat eruitzag als een zeer nare gebeurtenis."

Conclusie
Het ongeluk van Sergio Perez tijdens de Grand Prix van Monaco heeft Red Bull niet alleen een fortuin gekost, maar ook het team herinnerd aan de inherente gevaren van de motorsport. Terwijl het team verder kijkt en zich richt op de komende races, blijft de impact van dit incident nog lang voelbaar.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;