Menu
© Red Bull
Nieuws

Red Bull's fundamentele zwakte blootgelegd door Max Verstappen: Problemen sinds 2022

0 reacties | 513x gelezen
26-05-2024 13:50

ewald | Max Verstappen heeft onthuld dat Red Bull al sinds 2022 kampt met een fundamenteel probleem dat recentelijk aan het licht is gekomen tijdens de Grand Prix van Monaco. Ondanks hun eerdere dominantie, worstelt het team nu met een zwakte in hun aerodynamische grond-effect auto's die hen belemmerde tijdens de kwalificatie in Monte Carlo.

Bron: Formule1nieuws.nl

Verstappen kwalificeert zich laag in Monaco
Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco eindigde Max Verstappen op een teleurstellende zesde plaats. Dit resultaat markeerde het einde van een indrukwekkende kwalificatiereeks die teruggaat tot de Grand Prix van Abu Dhabi vorig jaar. Verstappen was bijna drie tienden van een seconde langzamer dan Charles Leclerc, die pole position veroverde.

De fundamentele problemen van de RB20
Volgens Verstappen heeft Red Bull's RB20 te kampen met een fundamenteel probleem dat ervoor zorgt dat de auto stijf aanvoelt en niet goed omgaat met kerbs, hobbels of camberveranderingen. "We hebben alles geprobeerd, van een zachte tot een stijve setup, maar de auto voelt als een kart zonder vering," legde Verstappen uit. "Het is alsof ik zonder ophanging rijd, waardoor de auto veel stuitert en niet goed reageert op veranderingen in het circuit."

Problemen sinds 2022
Verstappen onthulde dat deze problemen niet nieuw zijn en al sinds 2022 aanwezig zijn. "Natuurlijk hebben we de afgelopen jaren een voorsprong gehad met onze auto, waardoor deze zwakte werd gemaskeerd," zei Verstappen. "Maar nu onze concurrenten ons hebben ingehaald, wordt deze zwakte duidelijker en dat was te zien dit weekend."

Geen snelle oplossing in zicht
Verstappen verwacht niet dat Red Bull dit probleem snel kan oplossen. "Het is een fundamenteel probleem, dus het zal niet binnen enkele weken opgelost zijn," zei hij. Ondanks eerdere claims dat de RB20 de zwakheden van zijn voorganger zou verhelpen, bleek dit niet het geval. Verstappen gaf toe dat het team nog steeds niet precies begrijpt wat de oorzaak van het probleem is. "We moeten eerst begrijpen wat het probleem is, want duidelijk begrijpen we het nu niet," verklaarde hij. "We zullen hard werken om het probleem te vinden en op te lossen, maar ik weet niet of dat dit jaar nog zal lukken."

Impact op de prestaties
De zwakte van de RB20 heeft vooral impact op circuits zoals Monaco, waar de auto veel tijd verliest in bochten met kerbs en hobbels. "Dat is waar we tijd verliezen," legde Verstappen uit. "Deze bochten hebben we al genoemd als problematisch, en het blijft een groot probleem."

Vooruitzicht voor de rest van het seizoen
Het is duidelijk dat Red Bull hard zal moeten werken om deze zwakte aan te pakken als ze hun dominantie willen herwinnen. Verstappen blijft echter optimistisch en hoopt dat het team een oplossing kan vinden voor het seizoen van 2024.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;