Menu
© McLaren
Nieuws

Ferrari voert grondige analyse uit na 'vreemd gedrag' van Red Bull en McLaren

0 reacties | 1101x gelezen
24-05-2024 13:52

ewald | In de nasleep van de recente Grand Prix van Emilia Romagna heeft Charles Leclerc onthuld dat Ferrari een uitgebreide analyse heeft uitgevoerd om de energiebeheerstrategieën van Red Bull en McLaren beter te begrijpen. Dit werd noodzakelijk geacht nadat Leclerc opmerkte dat deze teams iets ongewoons leken te doen met hun energiebeheer, wat Ferrari mogelijk een competitief nadeel opleverde.

Bron: Formule1nieuws.nl

Leclerc’s bevindingen na Imola
Charles Leclerc, die tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna een podiumplaats behaalde, was verbaasd over het snelheidsverlies van Ferrari op de rechte stukken. Terwijl hij vermoedde dat de oorzaak in de bochten lag, bleek uit de analyse dat de tijdsverschillen voornamelijk op de rechte stukken optraden. "Ik dacht dat we tijd verloren in bocht 2, 3 en 4, wat te maken zou kunnen hebben met de banden, maar dat bleek niet het geval," aldus Leclerc. "We verloren alles op de rechte stukken en het lijkt erop dat McLaren en Red Bull iets vreemds doen met hun energiebeheer."

Analyse en toekomstperspectief
Leclerc verklaarde in Monaco dat Ferrari sindsdien een grondige analyse heeft uitgevoerd. "We hebben gezien dat Red Bull en McLaren een voorsprong hadden in Imola en we hebben tijd verloren op dat gebied. Maar we hebben het onderzocht en ik maak me geen zorgen over wat komen gaat," zei Leclerc. Hij benadrukte dat de bevindingen niet als zorgwekkend worden gezien en dat Ferrari klaar is om verbeteringen door te voeren op korte termijn.

Sainz's perspectief op de situatie
Carlos Sainz, Leclerc's teamgenoot, onderschreef de bevindingen en gaf aan dat het dit jaar simpelweg neerkomt op de pakketprestaties. "Op mechanisch vlak in langzame bochten zijn we dit jaar niet zo sterk als vorig jaar," vertelde Sainz aan de media. Hij gaf aan dat Red Bull en McLaren hun spel mogelijk hebben verbeterd, maar dat de unieke omstandigheden in Monaco minder representatief zijn voor de rest van het seizoen. "Hier in Monaco draait het meer om mechanische grip, de ophanging en de banden."

Toekomstige vooruitzichten voor Ferrari
Ferrari staat momenteel tweede in het constructeurskampioenschap met 212 punten, 56 punten achter Red Bull. In het rijdersklassement staat Leclerc tweede, met een achterstand van 48 punten op Max Verstappen. Ondanks de recente uitdagingen blijven Leclerc en Sainz optimistisch over de rest van het seizoen en de mogelijkheden om de prestaties van de SF-24 te verbeteren.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;