Menu
© Williams
Nieuws

Monaco Grand prix 2024: Technische upgrades van alle F1-teams

0 reacties | 374x gelezen
24-05-2024 11:55

ewald | De Grand Prix van Monaco is een van de meest iconische races op de Formule 1-kalender. De smalle en bochtige straten van Monte Carlo vormen een unieke uitdaging voor zowel coureurs als ingenieurs. Om zich voor te bereiden op deze veeleisende race, hebben alle tien de teams aanzienlijke wijzigingen aangebracht in hun auto's. In dit artikel bieden we een diepgaand overzicht van de technische aanpassingen die elk team heeft doorgevoerd

Bron: Formule1nieuws.nl

Red Bull Racing: focus op downforce en koeling
Als regerend wereldkampioen heeft Red Bull Racing enkele cruciale aanpassingen gedaan aan de RB20 om optimaal te presteren op het stratencircuit van Monaco. De voorvleugel en de balkvleugel zijn vergroot om extra downforce te genereren. Verder is er een grotere luchtinlaat voor de remkoeling geïntroduceerd, specifiek voor dit circuit. Tot slot is de bovenste draagarm van de ophanging aangepast voor verbeterde betrouwbaarheid.

Mercedes: aerodynamische verfijning
Mercedes heeft zich geconcentreerd op de achtervleugel en de balkvleugel om meer downforce te creëren. De vloer van de W14 heeft een herzien lokaal volume gekregen om de luchtstroom te versnellen en meer belasting te genereren. Een andere significante wijziging is de grotere koord van de inboard flap en de herverdeling van de hoofdvleugelkoord aan de voorvleugel.

Ferrari: hogere downforce op de sf-24
Ferrari heeft de SF-24 voorzien van een nieuwe achtervleugel met een hoger downforceprofiel. Deze aanpassing omvat zowel de hoofd- als de flapprofielen, wat resulteert in verbeterde aerodynamische prestaties specifiek voor de uitdagende bochten van Monaco.

McLaren: tribuut aan Senna en prestatieverbeteringen
McLaren, met hun speciale Senna-livery, heeft de achtervleugel en balkvleugel aangepast om meer downforce te genereren. Deze wijzigingen zijn cruciaal voor betere grip en stabiliteit op het smalle circuit.

Aston Martin: agressieve aerodynamische upgrades
Aston Martin heeft een agressieve benadering gekozen met hun aanpassingen. De nieuwe achtervleugel en balkvleugel vergroten de lokale zuiging voor hogere belastingen, wat acceptabel is gezien de lagere efficiëntie van de Monaco-layout.

Alpine: innovatieve wijzigingen aan ophanging en halo
Alpine heeft meerdere wijzigingen doorgevoerd. De voorwielophanging is aangepast met een nieuwe spoorstang voor een grotere wielhoek bij dezelfde stuurhoek, noodzakelijk voor de specifieke eisen van Monaco. Daarnaast zijn de Halo-vanes herschikt om de luchtstroom naar de achtervleugel te verbeteren.

Williams: verbeterde koeling en downforce
Williams heeft zich gefocust op de achtervleugel en balkvleugel, evenals een grotere luchtinlaat voor de remmen. Deze wijzigingen zijn specifiek gericht op het verbeteren van de prestaties en betrouwbaarheid op het stratencircuit.

Team RB: optimalisatie van de ophanging
Team RB heeft naast de standaard aanpassingen aan de achtervleugel en balkvleugel ook de ophanging geoptimaliseerd. De profielen van de ophangingsonderdelen zijn gewijzigd om de luchtstroom te verbeteren en koeling te maximaliseren.

Stake F1: maximalisatie van efficiëntie
Stake F1 heeft naast de gebruikelijke aanpassingen ook veranderingen aan de eindplaten van de achtervleugel doorgevoerd. Losgekoppelde tips op de eindplaten helpen de efficiëntie te maximaliseren.

Haas: bredere koellamellen en meer
Haas heeft veranderingen aangebracht aan de voorwielophanging, achtervleugel en balkvleugel, evenals bredere koellamellen. Deze aanpassingen zijn essentieel voor het beheren van de warmte en het genereren van downforce in Monaco.

De voorbereidingen voor de Grand Prix van Monaco zijn intens en elke aanpassing kan het verschil maken tussen succes en teleurstelling. Blijf op de hoogte voor meer updates en analyses naarmate het raceweekend nadert.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;