Menu
© Red Bull
Nieuws

Eddie Jordan onthult waarheid achter 'Silent Assassin' opmerking na Adrian Newey vertrek!

0 reacties | 432x gelezen
24-05-2024 11:08

ewald | Eddie Jordan heeft opheldering gegeven over de "silent assassin" uitspraak die recentelijk de krantenkoppen haalde. Hoewel deze woorden niet van Christian Horner kwamen, meent Jordan dat de teambaas hem een "gunst" verschuldigd is, aangezien hij "niet langer voorpaginanieuws" is. Na weken van speculatie kondigde Red Bull in de aanloop naar de Grand Prix van Miami aan dat ontwerpgrootmeester Adrian Newey het team in het eerste kwartaal van volgend jaar zal verlaten.

Bron: Formule1nieuws.nl

Ontstaansgeschiedenis van de uitspraak
In de verklaringen in het persbericht van Red Bull bedankte Newey Jordan, waarmee werd onthuld dat de voormalige F1-teambaas de manager was van de 65-jarige. David Coulthard, Jordans mede-presentator van de podcast Formula for Success, prees de ontdekking dat de "76-jarige Eddie Jordan" niemand minder dan Newey's manager was. Jordan antwoordde: "DC, waar ik me zorgen over maak, is... weet je wat hij me noemde? Weet je wat hij me noemde toen hij dit ontdekte?

"Zijn kaak hing ergens rond het einde van zijn broek. En je weet, het is al een vrij grote kaak, dus om die diepte te bereiken, kan hij dat. Het is een behoorlijk uitgebreide kaak. "Maar hij noemde me: 'Ah, EJ, je bent een f***ing silent assassin'."

Het misverstand over de oorsprong
De "silent assassin" opmerking werd aanvankelijk toegeschreven aan Horner, maar het was eigenlijk Coulthard die de Ierse teambaas zo noemde. In de nieuwste aflevering van hun podcast verklaarde Coulthard dat hoewel Jordan "veel mensen heeft bekritiseerd, hij het meestal doet met een gekwalificeerde positie", ze beiden weten dat het "eigenlijk" de Schot was die de opmerking maakte.

Op de vraag of hij Horner had gebeld om hem te vertellen dat het de "eikel DC" was die de opmerking maakte, antwoordde Jordan: "Ik zou dat waarschijnlijk hebben gedaan, maar Christian is de afgelopen maanden onder een behoorlijke media-aandacht geweest, zoals we allemaal weten, en er was een bijzonder incident – heel vergelijkbaar.

"Ik zei iets dat werd opgepakt en verkeerd werd geciteerd. Het was lang voordat de uitspraak en de resultaten van de King's Council kwamen. Ik denk dat Christian via iemand anders iets in de media had gehoord of ik zou iets hebben gezegd, iets wat ik absoluut niet heb gezegd. "Ik negeerde wat er werd gezegd over de silent assassin – het was absoluut jij en bedankt dat je dat hebt genoemd – maar het ding waar Christian boos over was en dit is belachelijk omdat dit de tweede keer is dat dit is gebeurd.

De band tussen Jordan en Horner
"Ik ben al 30-jaar een vriend van Christian. Hij kwam mijn team proberen te kopen al die jaren geleden, en ik ken hem, zijn familie en we groeiden allemaal samen op in dat gebied. "Het is gewoon onzin dat de media dingen plaatsen die een vriendschap of relatie zouden kunnen beïnvloeden.

"Maar als het gaat om een 'narratief ding' in een 'wispelturige media', vindt Jordan dat Horner hem eigenlijk een dank je wel – of een 'gunst' als je wilt – verschuldigd is voor het weghalen van de aandacht van de voorpagina's.

De media aandacht verlegd
"Van een beetje de aanval op Christian, bijvoorbeeld, en plotseling komt het Adrian Newey ding langs, en dan staat Christian niet langer op de voorpagina. Het is allemaal Adrian. "Dus ik geloof dat hij mij een gunst verschuldigd is. Omdat ik geloof dat ik zoveel van de media heb afgeleid, en niet opzettelijk het gebeurde gewoon zo, maar de media raakten afgeleid door Adrian Newey en gaven Christian een beetje ademruimte. "En zo zie ik het, maar dan zou ik natuurlijk bevooroordeeld zijn en zie ik dingen in mijn voordeel. Net zoals jij dingen in jouw voordeel zou zien."❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;