Menu
© Red Bull
Nieuws

Adrian Newey's manager ontkracht geruchten over Ferrari overstap - Wat zijn zijn echte plannen?

0 reacties | 389x gelezen
23-05-2024 12:30

ewald | In de afgelopen weken heeft de Formule 1-gemeenschap te maken gehad met hardnekkige geruchten dat Adrian Newey, de legendarische ontwerper, een contract zou hebben getekend bij Ferrari. Eddie Jordan, de manager van Newey, heeft deze geruchten echter krachtig ontkend. Volgens Jordan is er geen sprake van een dergelijke overstap, en hij zou zijn leven geven om de onwaarheid van deze beweringen te bevestigen.

Bron: Formule1nieuws.nl

De oorsprong van de geruchten
De speculaties rondom de mogelijke overstap van Newey naar Ferrari begonnen nadat Red Bull had aangekondigd dat Newey het team zou verlaten in het eerste kwartaal van volgend jaar. Deze aankondiging kwam vlak voor de Grand Prix van Miami en voedde onmiddellijk de geruchtenmolen. De Britse publicatie Daily Mail beweerde dat bronnen in Italië hadden aangegeven dat Newey al een contract met Ferrari had getekend, waarmee hij zou samenwerken met Lewis Hamilton.

Eddie Jordan’s reactie
In zijn podcast 'Formula For Success' ontkende Eddie Jordan categorisch de geruchten over Newey's overstap naar Ferrari. "Het is niet waar, ik zou mijn leven geven om dat te bewijzen," zei Jordan. "Er is op dit moment geen enkele neiging om naar een bepaald team te gaan. We kijken naar mogelijkheden en laten mensen met ons praten."

Toekomstige plannen van adrian newey
Newey zelf heeft nog geen definitieve beslissing genomen over zijn toekomst na Red Bull. Volgens Jordan overweegt Newey verschillende opties, waaronder mogelijk zelfs een stap terug uit de Formule 1 om meer tijd door te brengen met zijn familie en zijn nieuwe boot. Jordan benadrukte dat de uiteindelijke beslissing bij Newey zelf ligt. "Het is en blijft Adrian's beslissing, zoals het ook hoort te zijn," aldus Jordan.

De invloed van grote aankopen op carrièrebeslissingen
Interessant genoeg haalde Jordan een anekdote aan over hoe grote aankopen zoals boten vaak een aanwijzing zijn voor een naderend pensioen. Hij verwees naar Fernando Alonso, die onlangs een nieuwe boot kocht maar uiteindelijk toch besloot om door te gaan met racen bij Aston Martin. Of Newey's nieuwe boot een vergelijkbare indicatie is, blijft afwachten.

Adrian Newey's nalatenschap in de formule 1
Adrian Newey staat bekend als de meest succesvolle ontwerper in de geschiedenis van de Formule 1, met 25 kampioenschapstitels op zijn naam. Zijn bijdrage aan het succes van teams zoals Leyton House, McLaren, Williams en Red Bull is ongeëvenaard. Terwijl Newey overweegt wat hij hierna wil doen, blijft zijn impact op de sport onbetwistbaar.

Geruchten ongegrond
Hoewel de geruchten over Adrian Newey's overstap naar Ferrari aantrekkelijk zijn voor de roddelpers, lijken ze op dit moment ongegrond te zijn. Eddie Jordan heeft duidelijk gemaakt dat er geen concrete plannen zijn en dat de uiteindelijke beslissing bij Newey ligt. De Formule 1-wereld wacht met spanning af wat de toekomst in petto heeft voor deze legendarische ontwerper.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;