Menu
© Pirelli
Nieuws

FIA voert grondige fysieke inspecties uit op Charles Leclerc's Ferrari SF-24

0 reacties | 449x gelezen
23-05-2024 11:25

ewald | Bij de Emilia Romagna Grand Prix in Imola heeft de FIA een grondige fysieke inspectie uitgevoerd op de Ferrari SF-24 van Charles Leclerc. Zijn auto werd willekeurig geselecteerd voor deze uitgebreide test, waarbij elk detail nauwkeurig werd onderzocht om te voldoen aan de technische regelgeving van de Formule 1.

Bron: Formule1nieuws.nl

Uitgebreide inspecties na vrije trainingen
Charles Leclerc wist tijdens de vrije trainingen op vrijdag de snelste tijden te klokken, wat de aandacht van de FIA trok. Zijn SF-24 werd onderworpen aan een gedetailleerde inspectie na zijn podiumfinish op Imola, waar hij als derde eindigde, acht seconden achter winnaar Max Verstappen. De FIA heeft verklaard dat deze willekeurige inspecties een belangrijk onderdeel vormen van hun controleproces sinds de invoering ervan in 2021.

Inspectie van essentiële componenten
Bij de uitgebreide inspectie van Leclerc's Ferrari werden verschillende cruciale onderdelen onderzocht. De inspecteurs namen de geveerde ophanging, de voor- en achterdempers, alle inboard ophangingscomponenten aan de voor- en achterkant, evenals de bijbehorende sensoren en hun aansluitingen onder de loep. De FIA concludeerde dat alle geïnspecteerde componenten voldeden aan de technische reglementen voor 2024.

Ferrari's vooruitzichten voor het thuiscircuit van Leclerc
Na de derde plaats in Imola, het eerste podium voor Ferrari op dit circuit sinds Michael Schumacher in 2006, heerst er optimisme bij het team uit Maranello. Volgens Formu1a.uno verwacht Ferrari het nieuwe pakket volledig te begrijpen tussen de Grands Prix van Montreal en Barcelona.
Teamleider Fred Vasseur benadrukte het belang van consistente prestaties over verschillende circuits voordat verdere updates worden geïntroduceerd, gepland voor de Britse Grand Prix in juli.

Voorbereidingen voor de Grand Prix van Monaco
In aanloop naar de Grand Prix van Monaco introduceert Ferrari een nieuwe high-load achtervleugel, specifiek ontworpen voor de unieke eisen van dit stratencircuit. Dit is een cruciale stap voor het team, dat streeft naar maximale prestaties in de uitdagende omstandigheden van Monaco.

Conclusie
De grondige inspectie van Leclerc's Ferrari SF-24 door de FIA benadrukt het belang van naleving van de technische reglementen in de Formule 1. Met optimisme over de komende races en strategische updates in de planning, blijft Ferrari vastberaden in hun streven naar succes.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;