Menu
© McLaren
Nieuws

Toto Wolff prijst McLaren's opmerkelijke herstel: geen afgunst bij Mercedes

0 reacties | 324x gelezen
23-05-2024 10:34

ewald | De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, heeft de opmerkelijke opmars van McLaren in de Formule 1 bestempeld als een "fantastisch herstelverhaal". Ondanks de aanzienlijke verbetering van McLaren heeft Wolff benadrukt dat hij niet met afgunst kijkt naar hun prestaties, terwijl Mercedes hard werkt om hun eigen achterstand in te halen.

Bron: Formule1nieuws.nl

McLaren's indrukwekkende comeback
McLaren begon het seizoen 2023 met een van de minst presterende auto's op de grid, maar een ingrijpende revisie halverwege het seizoen resulteerde in regelmatige podiumplaatsen aan het einde van het jaar. Deze opwaartse trend zette zich voort in het huidige seizoen, met als hoogtepunt een raceoverwinning van Lando Norris in Miami. Wolff beschreef McLaren’s vooruitgang als een “fantastisch herstelverhaal” en prees hun technische verbeteringen.

Inspiratie voor Mercedes
Volgens Wolff kan Mercedes veel leren van het voorbeeld van McLaren. Ondanks de competitie werkt Mercedes als motorleverancier nauw samen met McLaren en Wolff is blij met de prestaties van hun motoren. Hij benadrukte het belang van goede engineering en respect voor de manier waarop McLaren zichzelf heeft verbeterd. "Wat McLaren heeft laten zien, is dat het mogelijk is om met de juiste stappen van een achterhoedespeler naar een koploper te gaan in minder dan 12 maanden," aldus Wolff tijdens een persconferentie in Imola.

Een uitdaging voor de toekomst
Wolff onderstreepte dat Mercedes een stabiele basis moet creëren voor hun auto-ontwikkeling, vergelijkbaar met de strategie van McLaren. Hij erkende dat het team de afgelopen tijd wat inconsistent is geweest in hun aanpak, maar blijft vastberaden om deze uitdagingen te overwinnen. "In de Formule 1 kun je tijd niet kopen. Als je een fout maakt, loop je achter de feiten aan en is het erg moeilijk om dat weer recht te trekken," voegde hij toe.

Meer competitie aan de top
Tot slot benadrukte Wolff dat meer competitie aan de voorkant van het veld goed is voor de sport als geheel. "Meer concurrentie aan de top is goed voor de sport en goed voor iedereen," zei hij. "Ik kijk niet met afgunst naar McLaren. Integendeel, ik zie wat zij hebben bereikt als een doelstelling voor ons team."

McLaren als inspiratiebron
Het respect en de bewondering van Toto Wolff voor McLaren's prestaties benadrukken het belang van technische innovatie en doorzettingsvermogen in de Formule 1. Terwijl Mercedes werkt aan hun eigen herstel, dient het succes van McLaren als een inspiratiebron voor wat mogelijk is met de juiste strategie en inzet.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;