Menu
© Andretti Global
Nieuws

Andretti versterkt team met technische goeroe Pat Symonds voor toetreding F1

0 reacties | 289x gelezen
22-05-2024 07:55

ewald | Andretti heeft een grote stap gezet in hun ambitie om toe te treden tot de Formule 1 door de aanstelling van de voormalige technische leider Pat Symonds. Symonds, een veteraan met een indrukwekkende staat van dienst bij teams als Benetton en Renault, voegt zich bij Andretti als uitvoerend technisch adviseur na zijn vertrek bij de Formule 1 Management.

Bron: Formule1nieuws.nl

Pat Symonds' indrukwekkende carrière en bijdrage aan de f1
Pat Symonds heeft gedurende zijn carrière een cruciale rol gespeeld in de succesverhalen van legendarische coureurs zoals Michael Schumacher en Fernando Alonso. Symonds was een sleutelfiguur bij de introductie van de reglementen voor 2022, die de terugkeer van de grondeffectauto’s markeerden. Zijn expertise op het gebied van aerodynamica, voertuigdynamica en Formule 1-motoren zal van onschatbare waarde zijn voor het opkomende Andretti-team.

Andretti’s plannen voor toetreding tot de Formule 1
Ondanks tegenstand van bestaande teams en de afwijzing van hun formele aanvraag door de commerciële rechtenhouders van de sport, blijft Andretti vastberaden om de F1-grid te betreden. In april openden zij een nieuwe basis in Silverstone, waar momenteel hard wordt gewerkt aan de werving van personeel voor maar liefst 60 functies. Deze faciliteit zal dienen als het zenuwcentrum van hun operationele activiteiten in de F1.

Michael Andretti's visie en optimisme
Michael Andretti, voorzitter en CEO van Andretti Global, heeft zijn enthousiasme uitgesproken over de komst van Symonds. "Wij zijn enorm verheugd Pat te verwelkomen in de Andretti-familie. Zijn diepgaande kennis en ervaring zullen essentieel zijn voor onze groei en het opbouwen van een competitief team."

Mario Andretti’s hoop op een f1-toetreding
In een interview heeft Mario Andretti, wereldkampioen van 1978, zijn optimisme uitgesproken over de vooruitgang van het team. "Op alle fronten vordert alles gestaag. We hebben officieel een faciliteit geopend in Silverstone en werken hard om aan alle vereisten te voldoen. General Motors staat volledig achter ons, wat cruciaal is voor ons project."

De rol van General Motors in het Andretti-project
De betrokkenheid van General Motors, een fabrikant die nog nooit eerder in de F1 heeft deelgenomen, geeft een sterke impuls aan Andretti's inspanningen. Mario Andretti benadrukt dat de prominente positie van de Formule 1 in de Verenigde Staten gunstig zou moeten zijn voor een volledig Amerikaans team. "Ik blijf positief en werk hard om alle aspecten te bevredigen die nodig zijn voor onze toetreding."

Een nieuwe fase voor Andretti in de formule 1
Met de aanstelling van Pat Symonds en de voortdurende inspanningen om een plaats op de F1-grid te bemachtigen, bevindt Andretti zich op een cruciaal punt in hun reis. De combinatie van technische expertise, sterke leiderschap en strategische partnerschappen plaatst hen in een goede positie om een aanzienlijke impact te maken in de wereld van de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;