Menu
© Red Bull
Nieuws

Christian Horner roept Red Bull op tot actie nu McLaren en Ferrari dichterbij komen

0 reacties | 427x gelezen
21-05-2024 14:05

ewald | Christian Horner heeft een dringende oproep gedaan aan Red Bull voor verbeteringen, nu de upgrades van McLaren en Ferrari het voordeel van de RB20 verminderen.

Bron: Sky F1

Max Verstappen leidt Lando Norris in de slotronden van de Grand Prix van Emilia Romagna 2024. Christian Horner heeft aangegeven dat Red Bull zal reageren in de ontwikkelingsrace van F1 2024, na de opkomst van McLaren en Ferrari in de afgelopen weken. Red Bull had het meest dominante seizoen in de geschiedenis van F1 in 2023, waarbij ze 21 van de 22 mogelijke races wonnen en Max Verstappen (19 overwinningen) eenvoudig zijn derde opeenvolgende Wereldkampioenschap behaalde.

Christian Horner: Red Bull moet reageren op dreiging van McLaren en Ferrari
Ondanks het nastreven van een nieuw ontwikkelingsconcept voor het nieuwe seizoen in de hoop hun voorsprong op de concurrentie te behouden, heeft Red Bull het in F1 2024 tot nu toe niet volledig voor het zeggen gehad. Hoewel Verstappen zijn laatste titelverdediging is begonnen met vijf overwinningen uit de eerste zeven races, heeft Red Bull al overwinningen naar Ferrari en McLaren zien gaan nadat Carlos Sainz en Lando Norris respectievelijk in Australië en Miami zegevierden.

Tech analyse: Hoe McLaren en Ferrari het gat met Red Bull dichten
Vers van zijn eerste overwinning in Miami eerder deze maand, zette Norris Verstappen onder zware druk voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna vorig weekend, waarbij hij slechts 0,725 seconden tekort kwam bij de finish. De verbeterde vorm van McLaren komt na een aanzienlijke upgrade in Miami, terwijl Ferrari een reeks updates introduceerde in Imola in een poging om Red Bull in te halen.

Ontdekt: De machtige McLaren MCL38 upgrades die de troon van Red Bull’s RB20 bedreigen
McLaren heeft aanzienlijke verbeteringen aangebracht aan hun MCL38, wat duidelijk werd tijdens de Grand Prix van Miami. Deze upgrades hebben hun prestaties aanzienlijk verbeterd en hen dichter bij de topposities gebracht. Ferrari heeft ook niet stilgezeten en introduceerde belangrijke wijzigingen, waaronder een significante aanpassing aan de achtervleugel tijdens het raceweekend in Imola, wat de aandacht trok van experts en fans.

Significante wijziging aan de achtervleugel van Ferrari valt op in paddock van Imola
Ferrari's nieuwe achtervleugelontwerp zorgde voor een verhoogde neerwaartse druk en verbeterde grip, wat cruciaal bleek op het technische circuit van Imola. Deze aanpassingen hebben Ferrari geholpen om competitief te blijven en de strijd met Red Bull aan te gaan. Christian Horner benadrukte na de race het belang voor Red Bull om door te gaan met het verbeteren van de prestaties van de RB20 nu hun rivalen dichterbij komen.

Red Bull moet blijven innoveren
Sprekend met Sky F1 na de race, benadrukte Horner de noodzaak voor Red Bull om voortdurend meer prestaties uit de RB20 te halen terwijl hun rivalen dichterbij komen. Hij zei: “Dit toont aan dat niets stil blijft staan in de Formule 1. Je moet blijven pushen, je moet blijven vooruitgaan. We hebben nu vijf van de zeven races gewonnen, maar je kunt zien dat McLaren een stap heeft gezet, Ferrari een stap heeft gezet en we moeten die ontwikkelingssnelheid blijven volhouden.”

Ondanks de unieke uitdagingen van de Grand Prix van Monaco, verwacht Horner dat McLaren en Ferrari dit weekend de druk zullen blijven opvoeren. Hij voegde eraan toe: “Monaco is gewoon een totaal andere locatie. Het draait daar allemaal om de kwalificatie. De race wordt in wezen op zaterdag gewonnen, dus een sterke eenrondeprestatie en een auto met een zeer sterk voorste gedeelte is daar van groot belang. Ik denk dat McLaren en Ferrari allemaal kanshebbers zijn voor die race.”

Concurrentie blijft intens
Op de vraag wat Red Bull's grootste bedreiging is voorafgaand aan Monaco, antwoordde Horner: “Ik denk dat je moet zeggen dat McLaren op dit moment een zeer snelle auto heeft. Ik denk dat [Oscar"> Piastri op bepaalde momenten snel leek, Lando was erg snel aan het einde van de race. Maar Ferrari zit ook in de mix, dus dat zijn nog eens vier auto's waar we tegenop moeten. Het is erg bevredigend om een race als deze te winnen wanneer je zo hard bent gepusht.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;