Menu
© Red Bull
Nieuws

Toto Wolff en Christian Horner over de nieuwe Concorde Agreement: een overzicht van de reacties

0 reacties | 349x gelezen
21-05-2024 10:30

ewald | De recente ontwikkelingen rond de nieuwe Concorde Agreement voor 2026 hebben geleid tot reacties van prominente figuren binnen de Formule 1. Zowel Mercedes-teambaas Toto Wolff als Red Bull-teambaas Christian Horner hebben hun mening gegeven over de voorgestelde veranderingen. Deze reacties geven inzicht in de toekomst van de sport en de impact van de overeenkomst op de teams.

Bron: Formule1nieuws.nl

Voorstellen van de nieuwe Concorde Agreement
De Concorde Agreement, die de fundamentele regels en financiële afspraken van de Formule 1 vastlegt, wordt periodiek herzien. De nieuwste conceptversie voor 2026 is onlangs aan de teams gepresenteerd. Greg Maffei, CEO van Liberty Media, de commerciële rechtenhouder van de Formule 1, heeft aangegeven dat de onderhandelingen over deze versie soepeler zouden kunnen verlopen dan de vorige, die in augustus 2020 werd getekend en aan het einde van 2025 afloopt.

Maffei verklaarde: "We hebben zojuist het nieuwe concept van onze voorgestelde Concorde Agreement verstuurd. Er is al wat discussie geweest met enkele teams hierover, en we hebben reden om te denken dat het relatief gemakkelijker zou moeten zijn."

Reacties van Toto Wolff en Christian Horner
Bij de recente Emilia Romagna Grand Prix in Imola hebben Toto Wolff en Christian Horner hun eerste feedback op de voorgestelde overeenkomst gegeven. Beide teambazen toonden zich positief over de basisvoorwaarden van de nieuwe overeenkomst.

Toto Wolff: een positieve start voor onderhandelingen
Toto Wolff gaf aan dat de basisvoorwaarden van de nieuwe overeenkomst een goed uitgangspunt vormen voor verdere onderhandelingen. Hij benadrukte de noodzaak om de sport te laten groeien, wat uiteindelijk zowel de teams als de sport ten goede zal komen. Wolff zei: "Ik denk dat we de basisvoorwaarden hebben gekregen over hoe Formule 1 de komende vijf jaar zal verlopen. Er zit wat goeds in, er zijn enkele zaken die we zullen bespreken, met voor- en nadelen, en natuurlijk zullen er onderhandelingen zijn. Maar in wezen willen we allemaal hetzelfde bereiken: de sport laten groeien."

Christian Horner: evolutie boven revolutie
Christian Horner benadrukte het belang van evolutie boven revolutie. Hij wees erop dat de sport sinds de laatste Concorde Agreement een productieve periode heeft doorgemaakt. Horner verklaarde: "Het zal de gebruikelijke discussie zijn van de teams die meer willen en de promotor die meer wil, maar wat we hebben werkt relatief goed. Ik denk dat de basisprincipes ervan relatief solide zijn. Naarmate de sport blijft evolueren en groeien, zijn er gebieden waarin we de overeenkomst kunnen afstemmen. Maar ik denk dat de fundamentele basis ervan afstemming zal zijn in plaats van revolutie. Soms, als het niet kapot is, moet je het niet repareren."

Een positieve weg vooruit
De reacties van zowel Wolff als Horner wijzen op een constructieve houding ten opzichte van de nieuwe Concorde Agreement. De nadruk ligt op het laten groeien van de sport en het optimaliseren van bestaande afspraken zonder drastische veranderingen. Dit biedt een veelbelovende basis voor de toekomstige ontwikkeling van de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;