Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes streeft naar geleidelijke verbeteringen: Toto Wolff's visie op de toekomst van de W15

0 reacties | 318x gelezen
20-05-2024 09:55

ewald | De teambaas van Mercedes, Toto Wolff, benadrukt dat het team niet op zoek is naar "wonderen" maar naar "stapsgewijze verbeteringen" bij de ontwikkeling van de W15. In de dynamische wereld van de Formule 1 is elke fractie van een seconde cruciaal, en Mercedes heeft een duidelijke koers gevonden om hun prestaties te verbeteren.

Bron: Formule1nieuws.nl

Stapsgewijze verbeteringen boven wonderen
Wolff legt uit dat de benadering van Mercedes gericht is op geleidelijke vooruitgang in plaats van op grote, drastische updates. "Wat we nu zien aan de auto, is dat die stapsgewijze verbeteringen die we aanbrengen, in plaats van een wonderupdate, de balans en prestaties van de auto verbeteren," aldus Wolff. Deze strategie, waarbij de nadruk ligt op het verkrijgen van een tiende of tiende-en-een-halve seconde, werpt zijn vruchten af. "We bevinden ons op een traject waar we de auto beter maken, en we kunnen dat zien. Zolang de richting correct is, voel ik me zelfverzekerder."

Duidelijke richting voor prestatieverbetering
De W15 van Mercedes heeft dit seizoen aanzienlijke verbeteringen laten zien. George Russell beschreef zijn W15 in Imola als de "beste" van het seizoen, terwijl Lewis Hamilton sprak over "kleine stappen" vooruit. Ondanks deze vooruitgang blijft het team nog steeds "twee of drie tienden" achter, volgens Hamilton. Deze kleine stappen zijn precies waar Wolff en zijn team naar streven.

In de vroege races van het seizoen kampte de W15 met inconsistenties tussen hoge- en lage-snelheidsbochten. Wolff zegt dat het team nu een "duidelijke" richting heeft om de auto meer in balans te brengen. "We hebben nog nooit zulke duidelijke aanwijzingen gehad als in de afgelopen races, waar we echt zagen dat de auto ofwel snel was in de hoge snelheid of in de lage snelheid, maar nooit beide tegelijk. Dat is iets wat we nu langzaam kunnen elimineren."

Verbeterde prestaties in Imola
De resultaten in Imola tonen de vooruitgang van Mercedes. Twee jaar geleden slaagde het team er niet in om punten te scoren in dezelfde race. Dit jaar finishten Hamilton en Russell respectievelijk als zesde en zevende. Wolff reflecteert op deze verbetering: "Als we kijken naar twee jaar geleden, was het vreselijk hoe Imola voor ons verliep. Ik ben niet bijzonder trots of blij over de periode van toen tot nu, we hadden dingen anders en beter kunnen doen, en eerder dingen in de organisatie kunnen optimaliseren. Dat hebben we niet gedaan. Maar waar we nu zijn, is deze richting correct."

Toekomstige vooruitzichten
Met Mercedes momenteel op de vierde plaats in het Constructeurskampioenschap, 189 punten achter leider Red Bull, blijft het team gefocust op hun strategie van stapsgewijze verbeteringen. Deze aanpak, samen met een duidelijke richting voor de W15, geeft Mercedes de zelfverzekerdheid om hun prestaties te blijven verbeteren en dichter bij de top van het klassement te komen.

De focus
Mercedes' benadering van stapsgewijze verbeteringen en een duidelijke richting heeft geleid tot meetbare vooruitgang in hun prestaties. Terwijl ze zich blijven aanpassen en optimaliseren, blijft hun focus op het langzaam maar zeker verbeteren van de W15. Deze strategie zou wel eens de sleutel kunnen zijn tot hun toekomstige succes in de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;